Najboljša Birsa in Krhin

Kako so sinoči proti Litvi igrali slovenski nogometaši?

Objavljeno
10. oktober 2015 01.49
FBL-EURO-2016-SLO-LTU
Jernej Suhadolnik, šport
Jernej Suhadolnik, šport
Samir Handanović: Brez dela. Gola z 11-m ne bi preprečil niti z dva metra daljšo roko.

Bojan Jokić: Nismo zabeležili opaznejše akcije, veliko se je boril z obema krilnima igralcema Litve, ki sta menjavala igralni strani.

Boštjan Cesar: Predstavljal je zanesljivejši del štoperske naveze, večino posla je oddelal brezhibno. Za »svojim« igralcem je šel tudi do nasprotnega kazenskega prostora, če je bilo treba.

Branko Ilić: Privoščil si je en odvečen izlet, velikega dela pa zavoljo neagresivnih napadalcev Litve štoperja nista imela. Dobro je bral potek igre.

Andraž Struna: Ko mu je Černych prvič pobegnil, je porumenel, odtlej je igral bolj zanesljivo in dovolj visoko.

Rene Krhin: Večkrat bi si moral zavrteti posnetek dogajanja v 42. minuti, ko je podal Birsi. Vezista s takšno tehniko namreč potrebuje Katančeva Slovenija. Krasila ga je še ena odlika: v zvezni vrsti je dobil prav vse zračne dvoboje z Litovci.

Jasmin Kurtić: V 8. minuti je najnevarnejšega igralca gostov Novikovasa pošteno udaril v gleženj, toda očitno premalo, saj je prav ta zabil gol za 1:1. Priigral je enajstmetrovko, morda bi moral večkrat sprožiti kakšen strel.

Dejan Lazarević: To ni bil njegov večer in še enkrat več so si prikimali skeptiki, ki trdijo, da je »Lazo« sanjski adut iz rokava za drugi polčas ... Nekajkrat je sprožil vzdihe navijačev, toda konkretnosti ni bilo ne duha ne sluha.

Josip Iličić: Boril se je kot lev, pretekel je veliko kilometrov. Morda ni igral na zanj optimalnem položaju.

Valter Birsa: Dokler je imel v nogah dovolj moči, so se Litovci tresli, kot se ta čas morda trese uradnik, ki je bil sinoči odgovoren za razsvetljavo. Po prekinitvi je namreč zmanjkalo tudi »Bikija«.

Robert Berić: En gol mu je z nespretno potezo preprečil Lazarević, pri akciji za morebitnega drugega ni izbral najboljše rešitve.

Srečko Katanec: Dodatne kvalifikacije za velike turnirje so mu očitno usojene. Lahko bi bilo tudi drugače, toda po »kiksu« v Talinu in smoli v Baslu je bilo težko pričakovati kaj drugega.