Najboljši strelec 1. SNL odslej v Domžalah

Hrvat Mate Eterović, ki je minulo sezono tresel mreže v majici Rudarja, se je preselil k vodilnemu slovenskemu prvoligašu.

Objavljeno
19. januar 2015 17.44
tlo/nogomet
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Domžale - Hrvaški nogometaš Mate Eterović, v minuli sezoni z 19 goli prvi strelec slovenskega prvoligaškega tekmovanja, se po kratkotrajni avanturi v Iranu vrača na slovenska igrišča. Zamenjal pa bo dres, namesto Rudarjevega bo namreč oblekel majico Domžal, vodilnega kluba po jesenskem delu sezone. V 1. SNL je izkušeni 30-letni napadalec z Brača sicer odigral že 157 dvobojev in zabil 58 golov, Domžalam pa je obljubil dveletno zvestobo.

Po Maticu Črnicu in Dejanu Trajkovskemu je Eterović tretja odmevna klubska okrepitev v zimskem prestopnem roku, skušal pa bo zapolniti vrzel v napadu po odhodu Joshue Parkerja v Crveno zvezdo. »Zelo sem vesel, da sem prišel v enega najbolj urejenih slovenskih kolektivov. Zelo pomembno je, da imamo visoke ambicije. Želim upravičiti zaupanje vodstva kluba in pokazati čim boljše igre. Upam, da bom tudi v novem okolju uspešen. Za menoj sta dva tedna individualnih treningov in pričakujem, da bom v desetih dneh že ujel pripravljenost soigralcev. Fante dobro poznam, okolje prav tako, tako da prav veliko časa za prilagoditev ne bom potreboval,« je še dodal Hrvat z izjemnim nosom za gol.