Najboljši za Katanca ali Gliho?

Slovenska nogometna reprezentanca U-21: Andraž Šporar, Petar Stojanović in Miha Zajc bliže A-selekciji.

Objavljeno
29. marec 2016 22.26
Gorazd Nejedly
Gorazd Nejedly

Ljubljana – Boj za euro ali za SP? To je po sedmih kvalifikacijskih tekmah Slovenije (15 točk) in Italije (19) ter tretje Srbije (13 v šestih tekmah) pomenljivo vprašanje za selektorja selekcije do 21 let Primoža Gliho in A selekcije Srečka Katanca.

Da so se Gliha, Miha Zajc, Gregor Sorčan, Luka Krajnc, Domen Črnigoj in drugi znašli v takšnem položaju, je seveda privilegij, o katerem so pred začetkom kvalifikacij za evropsko prvenstvo prihodnje leto na Poljskem na glas razmišljali le večni optimisti. Slovenski upi pa so si s ponedeljkovo zanesljivo zmago nad neugodnimi Irci (3:1) priigrali lepo izhodišče za jesenski finiš kvalifikacij, v katerih se jim obeta napredovanje v dodatne kvalifikacije – prvo mesto in neposredna uvrstitev na EP je bržkone oddano Italiji. Odločilen bo prav zadnji kvalifikacijski dvoboj s Srbijo (11. oktober) v gosteh, pred tem pa bo Slovenija igrala še dve tekmi, najprej na Irskem (2. september) nato v Litvi (7. oktober). Če pa bi naši dobili obe tekmi, Srbi pa izgubili v Italiji, bi bilo gostovanje v Srbiji le še dober trening za dodatni dvoboj.

O možnostih naših upov v jesenskem ciklusu pa bo odločal tudi članski selektor Srečko Katanec. Bo kolegi Glihi prepustil najboljše ali jih bo vpeljal v člansko selekcijo, ki nujno potrebuje svežo kri. Andraž Šporar, Petar Stojanović, Zajc, Črnigoj, Krajnc, vsaj trije med njimi so bliže Katančevemu seznamu kot Glihovemu.