Nogometaši Mure v gosteh zlomili odpor Aluminija, zmagali tudi Celjani

V Kidričevem po dolgih treh mesecih vendarle odprli 26. krog 1. SNL, boleč poraz gostiteljev.
Fotografija: Nogometaši Aluminija so doživeli boleč poraz proti igralcem Mure. FOTO: Roman Šipić
Odpri galerijo
Nogometaši Aluminija so doživeli boleč poraz proti igralcem Mure. FOTO: Roman Šipić

Ljubljana – Slovenski ljubitelji nogometa so vendarle dočakali nadaljevanje državnega prvenstva, ki so ga zaradi pandemije novega koronavirusa prekinili pred tremi meseci. V Kidričevem so se pomembne zmage pred praznimi tribunami veselili igralci Mure.

»Črno-beli« so z goli Amadeja Maroše (19.), Kaija Cipota (75.) in Matica Maruška (83.) v uvodni tekmi 26. kola s 3:1 (1:0) v gosteh strli odpor igralcev Aluminija, za katere je edini zadetek dosegel Tilen Pečnik (55.). Domači nogometaši so sicer od 74. minute igrali brez pordečelega Ivana Kontka.


V drugem današnjem dvoboju so drugouvrščeni Celjani proti igralcem zadnjeuvrščenega velenjskega Rudarja upravičili vlogo favoritov, izkoristili prednost domačega terena in zmagali z 2:0 (0:0). Gostitelje je v 47. minuti popeljal v vodstvo Luka Kerin, končni izid pa je šest minut pred koncem tekme postavil Mitja Lotrič.

Celjani so se tako vodilni Olimpiji, ki bo jutri (18.00) gostovala pri Taboru v Sežani, približali na vsega dve točki zaostanka, istočasno so varovanci Dušana Kosića pobegnili tretjeuvrščenemu Aluminiju za tri točke.





 

Preberite še:

Komentarji: