Najvišji poraz Mourinha na Otoku

Chelsea ni bil prizanesljiv do Portugalca.

Objavljeno
23. oktober 2016 23.46
Jernej Suhadolnik
Jernej Suhadolnik
London – Včerajšnji dan je »pripadel« tudi Joseju Mourinhu, trenerju, ki je v zadnjem desetletju močno spremenil razumevanje nogometa in čudoviti igri z žogo dodal novo razsežnost s številnimi dvoboji s cehovskimi kolegi v Angliji, Italiji in Španiji.

Mourinho je bil osrednja figura derbija med Chelseajem in Manchester Unitedom, dvobojem najtrofejnejših klubov tega stoletja v premier league. Toda gostovanje na nekoč »njegovem« Stamford Bridgeu se ni izšlo po Portugalčevih načrtih, »Mou« je bil po porazu z 0:4 tarča posmeha udeležencev debat na družbenih omrežjih.

Mourinho je namreč prišel v »gledališče sanj« kot idealna zamenjava za »neuspešnega« Louisa van Gaala, ki je imel po 9 kolih prvenstva na računu »le« 19 točk – toda ManUtd je v enakem obdobju pod Mourinhem osvojil 14 točk, Angleži pa so že skovali novo izpeljanko. Če je bil Mourinho prej »The Special One« (Poseben), je zdaj le še »Special Once« (Poseben nekoč).

Mourinho je bil po porazu opazno razrvan, po tekmi je čestital Antoniu Conteju, a mu med stiskom roke domnevno zabrusil »ne počni mi tega pri 4:0. Pri 1:0 je 'ok', pri 4:0 pa je ponižujoče«. Italijan se je namreč s tekom veselil četrtega gola Chelseaja po sijajnem samostojnem prodoru Ngola Kanteja.

ManUtd na lestvici kotira šest točk za mestnim rivalom ManCityjem, prav City pa bo pojutrišnjem naslednji tekmec Uniteda v ligaškem pokalu. Obeta se dvoboj Mourinho-Guardiola, prav Pep Guardiola pa je denimo Mourinha edini porazil še višje kot Conte – ko je Barcelona povozila Real s 5:0.