Napadalcu na Borussiin avtobus grozi dosmrtna ječa

Sergej W., 28-letni storilec nemško-ruskega porekla, se bo moral 21. decembra zagovarjati na sodišču.

Objavljeno
11. november 2017 11.25
J. P.
J. P.

Berlin - Moški nemško-ruskega porekla, 28-letni Sergej W., se bo konec leta - proces se bo začel 21. decembra - pred sodnikom zagovajal za svoje nerazumno dejanje, aprilski napad na ekipni avtobus nogometašev Borussie iz Dortmunda. V sodnem spisu mu očitajo poskus umora 28 oseb, postopek naj bi trajal do konca prihodnjega marca, v primeru dokazane krivde pa storilcu grozi celo dosmrtno bivanje za zapahi, poroča STA.

Obtoženi je 11. aprila s podtaknjeno bombo povzročil predvsem veliko materialno škodo klubu, članom zasedbe pa psihične težave - z izjemo 26-letnega Španca Marca Bartre, ki si je zlomil zapestje, obenem je policist, ki je bil v bližini, utrpel poškodbe notranjega ušesa. Sergeja W. so sicer aretirali deset dni po napadu, kot možen motiv pa navedli željo, da bi obogatel na borzi. Zdaj se mu obeta dosmrtna ječa z možnostjo pogojne kazni po pretečenih 15 letih zapora.

Storilec je v grmu blizu hotela Borussiinega moštva, kjer je bil parkiran klubski avtobus, skril tri ekplozivna telesa. Moštvo iz Dortmunda je sicer večer pozneje igralo domačo četrtfinalno tekmo lige prvakov z Monacom (2:3).