Napoli bo bojkotiral »ničvredni« italijanski superpokal

Vodstvo Napolija je po porazu proti Juventusu v superpokalu (4:2) napovedalo, da bodo bojkotirali »ničvredno« tekmovanje.

Objavljeno
13. avgust 2012 15.58
Posodobljeno
13. avgust 2012 17.00
SOCCER-ITALY/SUPERCUP
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Peking - Italijanski prvaki so v novo sezono krenili z novo lovoriko, saj je Juventus v finalu italijanskega superpokala po srečnem spletu okoliščin ugnal Napoli, ki se je le z devetimi možmi na igrišču dobro boril, a nato v podaljšku prejel usodna gola (4:2).

Juventusu se tako ni poznala odsotnost trenerja Antonia Conteja, ki je zaradi suma vpletenosti v novo stavniško afero suspendiran za deset mesecev. Črno-bele je v kitajski prestolnici vodil »vršilec dolžnosti« Massimo Carrera, ki pa bi znal na klopi ostati tudi v nadaljevanju sezone.

Vodstvo Napolija je bilo po porazu besno na sodnike, saj so v zadnjih petih minutah pri izidu 2:2 izključili Juan Zuniga (93. min) in Gorana Pandeva (85. min). Prednost kar dveh igralcev več so v podaljšku znali izkoristiti nogometaši Juventusa in tako prišli do prve lovorike v novi sezoni.

Predsednik Napolija Aurelio De Laurentiis je po koncu tekme dejal, da bo njegov klub zaradi sramotnega sojenja, ki meji na korupcijo, bojkotiral italijanski superpokal, med drugi se njegovi nogometaši protestno niso udeležili niti podelitvene slovesnosti. Čeprav se je Laurentiis sprva zavil v molk, pa je danes le podal razlago.

»Sojenje je bilo sramotno! Sprašujete me, če sem dan po tekmi še vedno besen? Ne, ne, že pet minut po tekmi sem bil povsem miren. Vam zaupam, kaj sem naredil po večerji? Zbral sem celotno ekipo, jih peljal v diskoteko in jim tam plačal deset steklenic penine,« si je vprašanja in odgovore kar sam postavljal Larentiis.

»Igralcem sem povedal tudi, naj pozabijo na naš superpokal, to je namreč ničvredno tekmovanje. Moramo se dobro pripraviti na novo sezono, le to je pomembno. Prav tako bo vsak od njih prejel 20.000 evrov bonusa, saj so zame oni moralni zmagovalci tega tekmovanja,« je sklenil predsednik svetlo plavih.

Finale italijanskega superpokala

Juventus - Napoli 4:2

(Asamoah 37., Vidal 74. (11m), Maggio 97. (ag.), Vučinić 101.; Cavani 27., Pandev 41.)