Dolg večer v italijanskem pokalu, veselje v Milanu in Firencah

Neverjetno tekmo osmine finala italijanskega pokala so spremljali gledalci v Neaplju, kjer je na koncu z visokih 5:2 slavila gostujoča Fiorentina.
Fotografija: Andrea Petagna proslavlja po zadetku na štadionu Diega Armanda Maradone z Giovannijem Di Lorenzom. FOTO: Ciro De Luca/Reuters
Odpri galerijo
Andrea Petagna proslavlja po zadetku na štadionu Diega Armanda Maradone z Giovannijem Di Lorenzom. FOTO: Ciro De Luca/Reuters

Po zadetkih Dušana Vlahovića v 41. in Driesa Mertensa v 44. minuti se je v Neaplju začel nogometni vihar, ki ga prisotni zlepa ne bodo pozabili. Po tem, ko je Fiorentina z golom srbskega napadalca povedla, je Napoli prek belgijskega asa uspel izenačiti, vijoličasti pa so tik pred polčasom ostali brez izključenega vratarja Bartolomeja Dragowskega. A svojega vratarja je moral ob polčasu zamenjati tudi domači strateg Luciano Spalletti, v igro je namesto Davida Ospine prišel Alex Meret, deseterica Toskancev pa je uspela povesti v 57. minuti, ko je zadel Cristiano Biraghi. Sinje modri so nato med 84. in 93. minuto ostali brez izključenih Hirvinga Lozana in Fabiana Ruiza, a v enem zadnjih napadov na tekmi vseeno uspeli izsiliti podaljšek, ko je podajo Mertensa v mrežo pospravil Andrea Petagna.

Številčno premoč so nato gostje iz Firenc izkoristili z obrestmi, domača srca je z golom v dodatku igralnega časa prvega dela podaljška strl Lorenzo Venuti, nato sta delo v 108. oziroma 119. minuti dokončala Krzysztof Piatek in Youssef Maleh. Fiorentina se bo za vstop v polfinale pomerila z Atalanto Josipa Iličića.

Večerni obračun v Milanu se je začel po okusu gostujoče Genoe, ki jo je v mesto mode pripeljal nekoč odlični napadalec milanskega kluba Andrij Ševčenko. Njegova ekipa je v 17. minuti povedla prek norveškega branilca Lea Ostigarda, domači AC Milan pa dolgo ni našel poti skozi obrambo pristaniškega moštva. Po trojni menjavi v 62. minuti, ko so v igro prišli Tiemoue Bakayoko, Brahim Diaz in Rafael Leao, pa sta dobitno kombinacijo izpeljala nogometaša, ki sta že bila na zelenici: Theo Hernandez je podal do Olivierja Girouda, izkušeni Francoz pa v 74. minuti ni grešil. Rezervista Diaz in Leao sta nato v 102. minuti poskrbela za popoln preobrat, piko na i je po novi podaji Hernandeza pritisnil Alexis Saelemaekers. Naslednji tekmec rdeče-črnih, ki so zadnjo lovoriko osvojili leta 2016 (superpokal), bo zmagovalec para Lazio – Udinese.

Preberite še:

Komentarji: