Navdušena prvi mož Parme in Ante Guberac

Praznik na Obali: finalna tekma mladincev koprskim upom, zmagale tudi Prekmurke.

Objavljeno
22. maj 2014 10.36
 Jernej Suhadolnik, šport
Jernej Suhadolnik, šport
Koper – Sinočnji finale pokala je bil le vrhunec celodnevnega nogometnega praznika na slovenski Obali, ki se je začel na Debelem rtiču, nadaljeval pa na koprski Bonifiki z okolico. Živahno je bilo že popoldne, ko so ogrevali ozračje najbolj obetavni slovenski mladinci.

Koprski nogometni upi so bili boljši od mariborskih, ki na igrišču niso posebej navdušili. Zadovoljivi so bili visok ritem igre, številni dvoboji ena na ena in viden motiv v obeh taborih. Pri poražencih s Štajerske nihče ni izstopal, nasprotno pa je domačin Domen Črnigoj v treh, štirih akcijah – vključno z evrogolom z desne strani – razkril razkošen talent visokega dometa. Če ga bodo le izbrusili, kot je treba. Koprčani so dobili finale po izvajanju enajstmetrovk s 7:5 (2:2, 2:1; Črnigoj, Andrijašić; Hotić 2), nad strelci z bele točke, po katerih bi se lahko zgledovali tudi nogometaši Benfice, pa so bili na tribuni zadovoljni selektorji Srečko Katanec, Tomaž Kavčič (U-21), Igor Benedejčič (U-17), Dušan Kosić (U-15), direktor Milan Miklavič in približno 500 gledalcev. V ženskem finalu so Beltinčanke premagale Rudar s 4:1.

Da Koper močno računa na svoje upe, dokazuje dejstvo, da so vodilni v klubu prav včeraj podpisali nove triletne pogodbe z večino najobetavnejših fantov, tudi Črnigojem. »Delamo dolgoročno, ne obremenjujemo se z drugimi. Da smo na pravi poti, nakazuje tudi razplet mladinskega pokala,« nam je zatrdil predsednik Kopra Ante Guberac, ko smo ga ujeli med delovnim sprehodom v okolici štadiona.

Na večerni tekmi ni manjkalo oglednikov italijanskih, nizozemskih in nemških klubov, na tribuni pa smo opazili tudi Tommasa Ghirardija, predsednika Parme, ki ni dobila licence za nastopanje pod okriljem UEFA. Zato je imela sinočnja zmaga za Ghirardija še toliko večji pomen.