NBA: Dragić junak zmage v Memphisu (VIDEO)

Goran Dragić je z 19 točkami in po petimi skoki in asistencami pomagal Vročici do pomembne zmage.

Objavljeno
12. december 2017 08.27
Heat Grizzlies Basketball
N. Gr.
N. Gr.

Memphis - Košarkarji Miamija nadaljujejo z mini turnejo po ZDA, v noči na nedeljo so skočili tudi do Mexico Cityja in prvič v zgodovini franšize zmagali izven meja države, kjer domuje liga NBA. Goran Dragić je v zadnjih tednih spet v vrhunski formi in tudi tokrat je bil najboljši igralec Miamija ob 13. zmagi sezone. Memphis je padel s 107:82.

Memphis sicer resda močno zaostaja za pričakovanji v letošnji sezoni, po menjavi trenerja se ukvarjajo predvsem z vprašanjem, kako osrečiti Marca Gasola, da bi ostal pri grizlijih. A košarkarji Miamija se na težave tekmecev niso ozirali, sploh ne Dragić, ki jim je nasul 19 točk in po pet skokov in podaj. Skupaj se je ustavil pri zelo solidnem statističnem indeksu 24. Josh Richardson jih je k zmagi dodal 17, igralca s klopi Tyler Johnson in Bam Adebayo pa vsak po 14.

»V preteklosti smo imeli vedno težave v tretjih četrtinah. Vendar pa lahko rečem, da smo se zdaj iz tega končno nekaj naučili. Če bomo še naprej igrali na takšen način, bomo dobili še veliko tekem,« je po zmagi dejal Dragić.

Za Memphis je bil to še petnajsti poraz na zadnjih 16 tekmah. Marc Gasol je dosegel 19 točk, Andrew Harrison pa 16. Košarkarje Miamija naslednja tekma čaka v noči na četrtek, ko bodo v domači dvorani gostili Portland. Na preostalih srečanjih so prvaki iz Oaklanda premagali Portland s 111:104, ob odsotnosti Stepha Curryja sta voz povlekla Kevin Durant in Klay Thompson. 

Obračun med Houstonom in New Orleansom se je sprevrgel v merjenje napadalnih mišic, kjer so bile Rakete uspešnejše s 130:123, James Harden je tokrat dosegel zanj skromnih 26 točk, a je s kar 17 asistencami odlično razigraval soigralce. Oklahoma ni našla poti iz krize niti proti Charlottu, letos skromni Clippers so presenetili Toronto, najslabša ekipa lige iz Chicaga pa vodilno iz Bostona. 

Liga NBA, izidi:

Memphis Grizzlies - Miami Heat 82:107
(Goran Dragić: 19 točk, 5 skokov, 5 podaj za Miami)
Golden State Warriors - Portland Trail Blazers 111:104
Chicago Bulls - Boston Celtics 108:85
Houston Rockets - New Orleans Pelicans 130:123
Oklahoma City Thunder - Charlotte Hornets 103:116
Los Angeles Clippers - Toronto Raptors 96:91