Ne dvoboj z Rooneyjem, v ospredju izid tekme

Ljubljanski nogometaš Milivoje Novaković v tretjem poskusu po prvi gol z Anglijo. »Brez strahu!«

Objavljeno
15. november 2014 01.44
ap*Lithuania Slovenia Euro Soccer
Jernej Suhadolnik, šport
Jernej Suhadolnik, šport
London – Milivoje Novaković je debitiral v reprezentanci pri poznih 27-ih letih, kljub temu pa je nanizal častitljivih 28 golov za Slovenijo. »Novagol« v svoji zbirki še nima gola proti Angliji, četudi se je z njo srečal že dvakrat. Drevi bi hitro prikimal ponarodelemu reku »v tretje gre rado«.

Nekateri se bodo ukvarjali z Rooneyjevim jubilejem in Cesarjevim rekordom, drugi bodo poskušali danes popoldne iztržiti kakšno točko na Wembleyju. Med slednjimi je prvi slovenski napadalec in strelec Milivoje Novaković, ki bo tudi danes predstavljal glavno grožnjo za angleškega vratarja Joea Harta. »Nova« resda ne razmišlja o tem, da bi se z morebitnim 29. golom še bolj približal Zlatku Zahoviću (35).

»Po tekmi bo pomembno samo to, kdo bo zmagal oziroma iztržil pozitiven izid. O strelskem dvoboju Rooney-Novaković in jubilejih naj govorijo drugi, resnično me zanima le uspeh na tej tekmi. Dvakrat smo bili blizu, morda pa bomo naposled presenetili Anglijo,« je napovedal Milivoje Novaković, ki se zaveda, da pripada Angležem vloga izrazitega favorita. Toda dandanes je možno po njegovem igrati s sleherno reprezentanco na svetu, če se le znaš pravilno odzvati na morebitno razliko v kakovosti.

»Ključno bo, da ne bomo podlegli pritisku in da bomo poln Wembley dojeli kot pravo doživetje. Brez strahu se moramo soočiti z Angleži. Na zadnjih tekmah smo zmagali, upravičeno lahko pritečemo na igrišče samozavestni. Tudi dejstvo, da nekateri naši fantje v zadnjih tednih niso redno igrali za svoje klube, je lahko celo prednost, saj bodo gotovo bolj spočiti in sveži,« je prepričan Novagol, strelec vseh treh slovenskih golov proti Švici in Litvi.

Novaković se je vrnil k prvi tekmi Slovenije v Londonu, ko je Anglija zmagala z 2:1. »Tedaj smo spoznali, da lahko pariramo vsakomur, kar je bilo prelomno. Tudi danes bi lahko bila prelomna tekma, saj nam že ena osvojena točka lahko prinese ogromno. Nekateri preračunavajo, da moramo do konca kvalifikacijskega ciklusa premagati le še Litvo in Estonijo doma, moja računica je rahlo drugačna,« je še dodal Novaković, ki želi končati reprezentančno kariero prav na euru 2016.