Nedeljska tekma poskrbela za spor v upravi Barcelone

Iz protesta sta zato, ker je Barcelona v nedeljo odigrala srečanje la lige, odstopila dva člana uprave katalonskega velikana.

Objavljeno
03. oktober 2017 09.45
SOCCER-SPAIN/BARCELONA
N. Gr., STA
N. Gr., STA
Barcelona - Igranje tekme pred praznimi tribunami, čeprav kot znak protesta proti nasilju španske policije nad volivci na referendumu, je prineslo kadrovske posledice v nogometni klub Barcelono. Zaradi igranja dvoboja z Las Palmasom sta odstopila dva člana izvršnega odbora.

Novico o odstopu Carlesa Vilarrubija, ki je bil tudi podpredsednik, ter Jordija Monesa je v ponedeljek sporočil predsednik Barce Josep Maria Bartomeu. Potrdil je, da sta se za to odločila, ker je Barcelona igrala tekmo španske lige kljub napetim razmeram v mestu.

Klub je nedeljsko tekmo sicer želel prestaviti, a španska liga tega ni dovolila. Ker je Barci, če ne bi igrala, grozila kazen v obliki poraza za zeleno mizo z Las Palmasom in verjetno še dodaten odvzem točk, so se nazadnje Bartomeu in igralci določili, da bodo igrali.

Tekma je bila pred praznimi tribunami, tudi zato, je pojasnil Bartomeu, ker je bil to protest proti nasilnim dejanjem španske policije.

»Jasno nam je, da bi številni navijači raje videli, da bi tekmo odpovedali. Toda odločili smo se, da bomo igrali brez gledalcev, ker verjamem, da je podoba tekme na praznem Camp Nouu najbolj nazorno pokazala, kako sprejemamo nesprejemljivo dogajanje na katalonskih ulicah,« je pojasnil Bartomeu.

Že pred tem je klub sporočil, da se bo pridružil današnji splošni stavki v tej pokrajini. Stavko so napovedali številne organizacije in tamkajšnji politiki. »FC Barcelona se bo pridružila stavki za demokracijo. Klub v torek ne bo deloval, nobena od selekcij ne bo trenirala,« so sporočili iz Barce. Klub bo ta za dan zaprl vrata, nobena selekcija pa ne bo trenirala.