Nemški paradiž za Real Madrid

Liga prvakov: Porto kljub strelski statistiki 15:1 zabil en gol, a ta zelo pomemben. Oslabljeni Schalke ni bil kos Špancem.

Objavljeno
19. februar 2015 00.48
FBL-EUR-C1-SCHALKE-REALMADRID
G. N., šport
G. N., šport
Ljubljana – Cristiano Ronaldo je v razprodani areni Gelsenkrichnu končal niz treh tekem brez gola, Real Madrid pa je brez težav in z 2:0 opravil s Schalkejem na prvi tekmi osmine finala lige prvakov. Ronaldo je zabil že svoj 73. gol v LP. V drugem sinočnjem dvoboju sta se Basel in Porto ob veliki premoči gostov razšla brez zmagovalca, 1:1. Povratni tekmi bosta 10. marca v Madridu in Portu.

Schalkejev trener Roberto Di Matteo je svoje igralce in navijače pred dvobojem opogumljal z napovedjo, da lahko premagajo velikega tekmeca. Toda vse, kar je zmogel porurski klub, je bilo to, da jo je odnesel veliko bolje kot lani, ko je doma izgubil kar z 1:6. Madridčani niso blesteli, a so suvereno izpeljali dvoboj in podaljšali niz tekem brez prejetega gola v ligi prvakov na 6 tekem. Zadnji, ki je Realu zabil gol, je bil lanskega 1. oktobra član bolgarskega prvaka Ludogorca Brazilec Marcelinho. Hkrati je Real nanizal že deseto zmago v LP z razliko v golih 27:3.

Oslabljeni Schalke ni bil kos Realu niti za trenutek. Za nameček se je že v prvem polčasu poškodoval še najboljši strelec Klaas-Jan Huntelaar.

Madridčani se niso naprezali in so igrali toliko, kot je bilo treba, da so dvome o zmagovalcu tega dvoboja odpravili že v gosteh. Ronaldo je zadel z glavo v prvem polčasu v 26. minuti, Marcelo pa je z imenitnim diagonalnim strelom z desno nogo v 79. minuti v desni zgornji kot domačih vrat dokončal nemško misijo za kraljevski klub, ki je v 28. evropski tekmi v Nemčiji šele četrtič zmagal. Tretjič v letu dni. Schalke je bil najbližje izenačenju v 74. minuti, ko je mladi Felix Plate s projektilom z 18 metrov zatresel prečko.