Nemški pokal: Dortmundčani ob napredovanju izgubili Reusa

Borussia iz Dortmunda je v osmini finala nemškega pokala premagala Dynamo iz Dresdna 2:0. Kevin Kampl ni igral

Objavljeno
03. marec 2015 17.36
FBL-GER-CUP-DRESDEN-DORTMUND
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Dresden - Dortmundska Borussia je bila v osmini finala nemškega pokala z 2:0 boljša od Dynama iz Dresdna, vendar je zmago pokvarila poškodba zvezdnika Marca Reusa. Slovenski reprezentant Kevin Kampl je vso tekmo spremljal s klopi Borussie.

Tekma se je za Dortmundčane začela slabo, saj je domači branilec Dennis Erdmann v 24. minuti s prekrškom ustavil vezista Marca Reusa, pri čemer si je ta poškodoval levo koleno in je zelenico zapustil s pomočjo klubskih zdravnikov (spodaj na sliki). A so si v klubu oddahnili, da nogometaš ni resneje poškodovan. »Marco je dobil močan udarec v stegno. Toda razen modrice in bolečin z njim ni nič hujšega. Bomo videli, kako se bodo reči odvijale v naslednjih dneh, povsem možno je, da bo pripravljen že za sobotni prvenstveni nastop proti Hamburgerju,« so sporočili iz kluba.

Pri Borussi so morali tako hitro opraviti menjavo in so na igrišče poslali Henrika Mhitarjana. V gostujočem taboru so bili nekoliko boljše volje v 50. minuti, ko je njihov napadalec Ciro Immobile dosegel vodilni gol. Hudo napako si je privoščil domači branilec Michael Hafele, ki je pri poskusu podaje žogo poslal naravnost na nogo Immobileju, ta pa sam stekel proti domačemu golu in zadel za 1:0.

Italijan je v 90. minuti dosegel tudi drugi gol in potrdil napredovanje Borussie. Akcijo je začel Jakub Błaszczykowski in z desne strani podal v kazenski prostor, Immobile pa je žogo preusmeril v mrežo za končnih 2:0.


Freiburg izločil Köln

Danes sta bila v pokalu aktivna tudi Mišo Brečko in Dominic Maroh, ki sta s Kölnom izgubila proti Freiburgu z 1:2, pri čemer sta oba igrala vso tekmo.

Freiburg je zmagovalca odločil v prvem polčasu. Za prvi gol je poskrbel napadalec Kölna Anthony Ujah, ki je v 18. minuti nesrečno posredoval ob udarcu iz kota in žogo poslal v lastno mrežo, le minuto kasneje pa je vodstvo domačinov podvojil Vladimir Darida.

Isti igralec je v 65. minuti zapravil enajstmetrovko, kar pa za Freiburg ni bilo usodno. Gostje so sicer v 89. minuti zinžali prek Deyversona, ki pa je le ublažil poraz.

Nemški pokal, osmina finala

Dynamo Dresden - Borussia Dortmund 0:2 (0:1)

Immobile 50., 90.

(Kevin Kampl je bil na klopi Borussie)

Freiburg - Köln 2:1 (2:0)

Ujah 18./ag, Darida 19.; Deyverson 89.

(Mišo Brečko in Dominic Maroh sta igrala vso tekmo za Köln)

Aalen - Hoffenheim 0:2 (0:1)

Polanski 16., Volland 56.

Bayer Leverkusen - Kaiserslautern 2:0 (0:0) *po podaljšku

Calhanoglu 102., Kiessling 113.

Sreda

Arminia Bielefeld - Werder Bremen 3:1 (1:0)

Junglas 31., 83., Schuppan 56.; Fritz 75.

RB Leipzig - Wolfsburg 0:2 (0:1)

Caligiuri 19., Klose 56.

Bayern Munich - Braunschweig 2:0 (1:0)

Alaba 45., Götze 57.

Kickers Offenbach - Borussia Mönchengladbach 0:2 (0:0

Kruse 52./11-m, Herrmann 83.