Neymar bi izbral OI

Barcelonin brazilski nogometni as je pred težko dilemo, ali poleti nastopiti na olimpijskem turnirju ali na Copi Americi.

Objavljeno
09. marec 2016 10.52
J. P.
J. P.

Rio de Janeiro - Brazilski nogometni zvezdnik Neymar se je znašel v hudi zagati, čemu dati prednost v poletni reprezentančni sezoni - olimpijskim igram v domovini ali tradicionalnemu ameriškemu prvenstvu, Copi Americi. Namesto njega je odgovoril selektor Dunga in pojasnil, da se bo Barcelonin 24-letnik poleti rajši posvetil olimpijskemu turnirju, na katerem glavni asi največkrat niti ne nastopajo.

Neymar si je sicer želel nastopiti na obeh turnirjih, toda Barcelona se s takšnim scenarijem ne bi strinjala. Ker Copa America poteka pod okriljem Mednarodne nogometne zveze (FIFA), mu je klubski delodajalec dolžan dopustiti možnost nastopa na tem tekmovanju, toda mladi Brazilec preferira olimpijske igre, na katerih bo domača izbrana vrsta petim naslovom svetovnih prvakov skušala dodati še olimpijskega.

»Izbira je nehvaležna, mislim pa, da je pomembneje osvojiti kolajno na olimpijskem turnirju, ki je še nimamo, sploh ob dejstvu, da bomo igrali doma. Usesti se je treba in pogovoriti - Neymar, Barcelona in jaz. Če že vprašate mene, bi ga raje videl na olimpijskih igrah,« je poudaril selektor Dunga. Neymar bi bil v tem primeru eden od treh igralcev, starejših od 23 let, kolikor jih je dovoljeno imeti v olimpijski ekipi.