Neymar bo kariero nadaljeval pri Barceloni

Brazilski nogometni zvezdnik Neymar bo iz Santosa prestopil k španskemu prvaku Barceloni.

Objavljeno
26. maj 2013 11.03
Soccer Neymar
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Barcelona - Član Santosa in eden izmed najbolj nadarjenih brazilskih nogometašev Neymar se je odločil, kje bo nadaljeval svojo kariero - pri španskem prvaku Barceloni.

Kot so v petek sporočili iz Santosa, so za Neymarja prejeli ponudbi Barcelone in Reala, brazilski nogometaš pa se je nato odločil za pridružitev katalonskemu velikanu.

»V pondeljek bom podpisal pogodbo z Barcelono. Moja družina in moji prijatelji že vedo za to odločitev. Rad bi se zahvalil Santsu za neverjetnih devet let, moja čustva do tega kluba se ne bodo nikdar spremenila,« je na Instagramu zapisal Brazilec, ki je za Santos nastopil na 229 tekmah in dosegel 138 golov.

Barcelona in Neymar bosta v pondeljek podpisala petletno pogodbo, s katero bo brazilski reprezentant letno zaslužil sedem milijonov evrov. Finančne podrobnosti prestopa niso znane, po neuradnih podatkih pa naj bi Katalonci za nogometaševe usluge odšteli 28 milijonov evrov.

Barcelona si je v tej sezoni zagotovila 22. naslov španskega prvaka, v ligi prvakov pa je svojo pot končala v polfinalu, kjer jo je s skupnim izidom 7:0 premagal Bayern, novi evropski prvak.