Nikolić uradno ni več trener Olimpije

Pri nogometnemu klubu Olimpija so sporočili, da Marko Nikolić ni več trener. Njegov naslednik še ni znan. V moštvu ostaja Miroslav Radović.

Objavljeno
18. april 2016 11.34
Posodobljeno
18. april 2016 11.34
Trener Olimpije Marko Nikolić na tekmi med Olimpijo in Koprom. Ljubljana, 28. februar, 2016.[Marko Nikolić,trenerji,nogomet,Olimpija,Koper,šport]
A.V.
A.V.

Ljubljana - Pri NK Olimpija so sklicali izredno novinarsko konferenco, kjer je predsednik kluba Milan Mandarić potrdil, da Marko Nikolić ni več trener prve ekipe. Vzrok je dogodek iz 29. prvenstvenega kroga, ko je na tekmi med Olimpijo in Zavrčem ob zadetku svojega moštva v 93. minuti z rasistično opazko komentiral reakcijo igralca svoje ekipe Blessinga Elekeja.

"To ni ena mojih najsrečnejših novinarskih konferenc. Ob deseti uri sem imel sestanek z Markom Nikolićem in sporazumno smo se odločili, da odstopi z mesta trenerja. Odločitev sem sprejel že konec tedna, a smo počakali še nekaj dni. Odločitev ni bila lahka, Marko je dober trener, dober človek, a je naredil napako, ki jo mora plačati," je povedal Mandarić.

Disciplinski postopek, ki je bil uveden zaradi domnevnega nešportnega in neetičnega vedenja Nikolića, se je oprl na televizijski posnetek, s pomočjo katerega je bilo nedvoumno ugotovljeno, da je Nikolić proslavljanje izenačujočega zadetka Elekeja pospremil z neprimernim glasnim vzklikom "vidi idiota crnog", kar v slovenščini pomeni "poglej idiota črnega".

Nov trener bo znan do konca tedna, vršilec dolžnosti je dosedanji pomočnik Radoje Smiljanić. Kljub drugačnim napovedim pri Olimpiji ostaja napadalec Miroslav Radović.