Nogomet: poraz Higuaina na sodišču, Mendy bo izpustil začetek sezone

Francoski branilec Benjamin Mendy bo moral zaradi težav s stegensko mišico izpustiti začetek sezone.

Objavljeno
27. julij 2017 21.11
TOPSHOT-FBL-ITA-SERIEA-JUVENTUS-ROMA
L. Z.
L. Z.
Meščani sezono začenjajo brez drage okrepitve

Benjamin Mendy, 52 milijonov funtov vredna okrepitev Manchester Cityja, ima težave s stegensko mišico že od prihoda v Manchester in vadi po posebnem programu. Zdravniki napovedujejo, da ne bo mogel igrati še dva do tri tedne, kar najbrž pomeni, da bo zamudil uvodno tekmo angleškega prvenstva, ko bo 12. avgusta Manchester City gostoval pri novincu Brightonu.

Higuain izgubil na sodišču

Nogometaš Juventusa in argentinski reprezentant Gonzalo Higuain je izgubil sodno bitko s svojim nekdanjim klubom Napolijem. Napadalec je Napoli tožil zaradi domnevnega dolga, klub naj bi mu bil na osnovi trženjskih pravic dolžan 600.000 evrov. Sodišče je odločilo, da dokazov o dolgu ni, saj Higuainovi odvetniki niso priložili ustrezne dokumentacije.

Kluivert mlajši že bogato služi

Shane Kluivert, najmlajši od treh sinov nogometne legende Ajaxa in Barcelone Patricka Kluiverta, je že pri devetih letih podpisal sponzorsko pogodbo. Prišel je pod okrilje ameriškega proizvajalca športne opreme Nika, ki je pri nogometni karieri podpiral že očeta.

Albanec zaradi križa naredil križ čez svoj klub

Makedonski nogometni prvoligaš Skopje je na začetku julija iz turškega Bingelspora v svoje vrste pripeljal Albanca Florenta Osmanija, ki pa v glavnem mestu Makedonije ni dolgo zdržal. Razlog za to je njegova muslimanska vera: za klub, ki ima v grbu križ, namreč ni hotel igrati.

Neymar ni utajeval davkov

Brazilsko sodišče se je odločilo zapreti preiskavo proti nogometašu Barcelone Neymarju, njegovemu očetu in agentu ter prav tako proti uradnikom katalonskega kluba v zvezi z utajo davkov pri prestopu Brazilca v Barcelono. Po dolgotrajni preiskavi je sodišče zaradi pomanjkanja dokazov Neymarja oprostilo vseh obtožb domnevne utaje davkov med letoma 2011 in 2014.