Nogometaši na Finsko brez Kampla

Katančev seznam je pred odhodom na Sever okleščen še za Kevina Kampla, ki si je poškodoval stegensko mišico.

Objavljeno
11. avgust 2013 16.17
mpi/nogomet
M. F., šport, STA
M. F., šport, STA
Ljubljana - Tekma 4. kola avstrijske bundeslige med Salzburgom in Grödigom je pred gostovanjem Slovenije na Finskem selektorju Srečku Katancu prinesla nove skrbi. V 86. minuti je namreč igrišče zaradi poškodbe zapustil Kevin Kampl, ki tako ne bo odpotoval v Turku. Katanec po Josipu Iličiću in Branku Iliću na Finskem ne bo mogel računati niti na 22-letnika.

Mladi vezist, ki ima za sabo odličen začetek sezone tako v klubu kot v reprezentanci, je igrišče v 4. kolu avstrijske bundeslige predčasno zapustil zaradi bolečine v stegenski mišici. Poškodba naj bi zahtevala vsaj teden dni počitka, zaradi česar bo Kampl moral izpustiti tekmo s Finsko. Kampl je imel v zadnjem obdobju kar nekaj težav s poškodbami, saj je izpustil tudi zbora pred prijateljsko tekmo z Bosno in Hercegovino ter domačo kvalifikacijsko tekmo z Islandijo.

Slovenija se bo na Finsko odpravila v ponedeljek zjutraj z brniškega letališča preko Frankfurta, v Helsinke pa bo prispela ob 13.05 po lokalnem času.

Slovensko nogometno reprezentanco v sredo na štadionu Veritas v mestu Turku čaka prijateljska tekma s Finsko, na kateri bo selektor Katanec svoje izbrance še zadnjič preizkusil pred pomembnima kvalifikacijskima tekmama z Albanijo in Ciprom v septembru.