Nogometna tržnica: Đurković nič več Olimpijin, Ahmedi po novem vijoličast

Koper ostal brez Josipa Ivančića, ki se seli v Moldavijo, od tam pa se Igor Jugović vrača v Celje. Kenan Bajrić podaljšal.

Objavljeno
13. januar 2016 11.52
J. P., G. L.
J. P., G. L.

Ljubljana - Vodilni slovenski nogometni prvoligaš po jesenskem delu sezone, Olimpija, je sporazumno prekinil sodelovanje z napadalcem Enisom Đurkovićem. Šestindvajsetletni Kranjčan se je v zmajevo gnezdo iz Triglava preselil poleti leta 2013 in igral v zeleno-belem dresu do konca jesenskega dela prejšnje sezone, ko ga je klub posodil v Radomlje. Nato se je vrnil v ljubljanski kolektiv in bil po opravljenih pripravah pod taktirko nekdanjega Olimpijinega trenerja Marijana Pušnika vnovič posojen, tokrat v Celje. V tej sezoni je v 14 dvobojih prispeval dva gola, uspešen je bilo proti Luki Koper in Mariboru. Pogodba bi mu sicer potekla konec letošnjega maja. V petih sezonah v slovenskem prvoligaškem tekmovanju je sicer v 91 nastopih in 6061 odigranih minutah dosegel 22 zadetkov in štiri asistence.

Za razliko od Đurkovića pa zelena prihodnost čaka obetavnega branilca Kenana Bajrića, ki je z Olimpijo podaljšal svojo pogodbo vse do junija leta 2019. 21-letni član mlade slovenske reprezentance se je v letošnji sezoni izkazal kot vsestranski nogometaš, ki lahko igra na različnih položajih.

»Kenan Bajrić je eden od najbolj talentiranih nogometašev v Sloveniji, ima izjemne telesne predispozicije in premore ogromno tehničnega znanja. Je vsestranski igralec, ki lahko igra na več igralnih mestih. Veseli me, da imajo naši mladi igralci popolno zaupanje v strokovno vodstvo in obljubljamo, da se bomo tudi v prihodnje trudili za njihov uspešen nadaljnji razvoj. Pred Bajrićem je lepa nogometna kariera,« je v klubski izjavi za javnost poudaril športni direktor kluba Ranko Stojić.

Ahmedi v Maribor

Najresnejši Olimpijin tekmec Maribor je svoje vrste okrepil še z 21-letnim albanskim Makedoncem Valonom Ahmedijem, ki se je v Celje pred sezono 2014/15 preselil iz italijanskega tretjeligaša Südtirol, v letu in pol bivanja na Areni Petrol pa je v 34 nastopih vknjižil pet golov. Po uvodnih dobrih predstavah se je poškodoval, po vrnitvi pa v tej sezoni zbral 14 nastopov.

Luka Koper je ostala brez 24-letnega hrvaškega napadalca Josipa Ivančića, ki si je novega delodajalca poiskal v Moldaviji, pri Šerifu iz Tiraspola. Za moštvo z Obale je odigral štirinajst obračunov in prispeval tri gole. Pri Šerifu so njegov prihod uradno potrdili, prekinili pa so pogodbo s 26-letnim Igorjem Jugovićem, ki je kot posojen igralec osemkrat oblekel klubski dres, zdaj pa se je vodstvo kolektiva odločilo, da ga ne bo zadržalo v svojih vrstah. Jugović, ki je v dveh sezonah v slovenski ligi odigral 45 dvobojev in zabil tri zadetke, se je vrnil v Celje. Tam bo v nadaljevanju sezone nastopal tudi izkušeni Damir Hadžić, ki je s Štajerci podpisal polletno pogodbo.

Nekaj sprememb je doživela tudi Krka, njene vrste so zapustili Lamine Diallo, Luka Cerar (oba sta se s klubom dogovorila za prekinitev sodelovanja) in Jamilu Collins, ki se je vrnil k Rijeki. Na izhodnih vratih Zavrča pa so se znašli Stefan Petrović, Pavol Bajza, Ivan Novoselec in Dejan Polić, medtem ko je Rok Zorko posojen Dravi.