Nogometna tržnica: Bacca za 30 milijonov v Milano

Senegalski reprezentančni napadalec Demba Ba se za rekordnih 16 milijonov evrov iz Bešiktaša seli v Šanghaj.

Objavljeno
28. junij 2015 20.39
reu FOOTBALL/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Milano - Kolumbijski nogometni reprezentant Carlos Bacca se je znašel pred široko odprtimi vrhodnimi vrati italijanskega giganta Milana. Po poročanju Gazzette naj bi se namreč dosedanji napadalec Seville na »škorenj« preselil za 30 milijonov evrov, z novim delodajalcem pa podpisal štiriletno pogodbo. Osemindvajsetletnik je predlani v špansko prvoligaško tekmovanje prišel iz Bruggeja, v minuli sezoni pa je v državnem prvenstvu in evropski ligi vpisal 27 golov. Pri 18-kratnem italijanskem šampionu, ki je pred tem na trnek že skorajda ujel njegovega rojaka Jacksona Martineza, a se je ta raje odločil za Atetico Madrid, naj bi Bacca letno prejemal 3,5 milijona evrov plače.

Rekorden prestop Dembe Baja

Šanghaj - Senegalski reprezentant Demba Ba, dosedanji napadalec turškega Bešiktaša, se za rekordnih 16 milijonov evrov seli h kitajskem prvoligašu iz Šanghaja, ki mu je obljubil triletno zvestobo. Gre za rekordni znesek v tamkajšnjem nogometu, doslej je šel najdlje prvak Guangzhou, ki je za Brazilca Ricarda Goularta odštel milijon manj. Tridesetletni Ba je v minuli sezoni v 44 dvobojih vknjižil 27 golov, pred tem pa je zamenjal tudi tri delodajalce na Otoku (West Ham, Newcastle, Chelsea) ter po enega v Nemčiji (Hoffenheim), Belgiji (Mouscron) in Franciji (Rouen). Za senegalsko izbrano vrsto je v 19 tekmah dosegel štiri gole.

Phil Neville bo pomočnik pri Valencii

Valencia - Iz španskega prvoligaša Valencie so sporočili, da so v strokovni štab zvabili nekdanjega angleškega reprezentanta in člana Manchester Uniteda Phila Nevilla. Komaj 38-letni Otočan bo imel na Mestalli vlogo prvega pomočnika portugalskemu trenerju Nuñu Espiritu Santu. Mlajši od bratov Neville sicer že ima nekaj trenerskih izkušenj, asistiral je namreč že Davidu Moyesu pri »rdečih vragih« in Evertonu. Valencia se bo kot četrtouvrščena zasedba zadnjega prvoligaškega tekmovanja v prihodnji sezoni skušala skozi kvalifikacije prebiti v ligo prvakov.

Leekens ni več tunizijski selektor

Tunis - Belgijski strokovnjak Georges Leekens je po zgolj 14 mesecih dela končal selektorsko pot pri tunizijski izbrani vrsti, od katere se je poslovil s prijateljskim dogovorom brez odškodnine. Prekaljeni 66-letnik, ki je nazadnje v domovini vodil Brugge, je imel s Tunizijci sicer sklenjeno pogodbo do marca prihodnje leto. Leekens je prevzel nehvaležno vlogo selektorja, potem ko se »orli iz Kartagine« niso uvrstili na lanski mundial v Braziliji. Belgijec je Tunizijo popeljal do četrtfinala letošnjega afriškega prvenstva, kjer pa jo je izločila Ekvatorialna Gvineja. O razlogih za predčasen odhod tamkajšnji mediji zgolj špekulirajo, ne izključujejo pa niti možnosti, da se je izkušeni trener ustrašil za svoje življenje po nedavnem terorističnem napadu na tuje turiste v tunizijskem letovišču, v katerem je življenje izgubilo 38 ljudi.