Nogometna tržnica: Barcelona že računa na Suareza, Prandelli bo prevzel Galatasaray

Liverpool bo očitno z Anfielda spustil »težavnega« Luisa Suareza. Gre le še za vprašanje višine odškodnine.

Objavljeno
03. julij 2014 09.45
Posodobljeno
03. julij 2014 09.45
SOCCER-WORLD/SUAREZ-LAWYER
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

London - Čeprav ko je tako neslavno končal nastope na prvenstvu, je Luis Suarez že »vroča roba« na nogometni tržnici. Kljub visoki kazni in štirim mesecem prepovedi igranja, se je zanj hitro zavzela Barcelona in vodstvu Liverpoola že pripravila ponudbo za njegov prestop. Kot poročajo britanski mediji, so bili pogovori v Londonu zelo uspešni, 27-letni Urugvajec bi se utegnil res preseliti na Iberski polotok.

Vendar pa kljub zadnjim dogodkom in ihriza italijanskega branilca Giorgia Chiellinija, Liverpool ne bo spustil cene za najboljšega strelca angleškega prvenstva. Njegova odkupna klavzula naj bi znašala med 80 in 100 milijoni evrov. Ob tem se sicer že govori, da so Katalonci zanj pripravljeni odšteti 88 milijonov, v igri naj bi bil hkrati prestop čilenskega napadalca Alexisa Sancheza, za katerega se je Liverpool zanimal že v preteklosti.

Predsednik Barce Josep Bartomeu je novinarjem že dejal, da v Barceloni »računajo na Suareza«, četudi je v igri veliko drugih ponudb. Menda naj bi bilo nedavno Suarezovo javno opravičilo za napad na Chiellinija že izpolnjen predpogoj za nadaljnja pogajanja.

Suarez je s svojo potezo znova vrgel senco na sicer sijajno sezono. V kvalifikacijah za nastop na SP je zbral kar 11 golov na 16 tekmah, z njegovimi 31 zadetki je bil Liverpool ob koncu angleškega prvenstva tudi v igri za naslov. Za svoje predstave si je prislužil evropski zlati čevelj za najboljšega nogometaša na stari celini in prestižno nagrado najboljšega nogometaša na Otoku. Toda angleška javnost je bila do njega neusmiljena že od januarja 2011, ko je iz Ajaxa prestop na Anfield. Na klopi Liverpoola so le vrstili njegovi kontroverzni prekrški: denimo rasne žaljivke nogometašu Manchester Uniteda Patricu Evraju in ugriz Chelseajevega branilca Branislava Ivanovića.

Prandeli bo prevzel Galatasaray

Nekdanji italijanski selektor Cesare Prandelli, ki se je z »azzurri« na letošnjem svetovnem prvenstvu poslovil že po skupinskem delu, bo trenersko kariero nadaljeval pri turškem Galatasarayju.

»Uradni podpis pogodbe bo čez dan ali dva. Z delom pa bo Prandelli začel že v ponedeljek. Vesel sem, da smo sklenili dogovor s takim trenerjem, ki je pogumen, inteligenten, discipliniran in željan uspehov,« je dejal predsednik Galatasaraya Unal Aysal.

56-letni Prandelli je svojo trenersko kariero začel leta 1990 in ves čas deloval v Italiji, zadnja štiri leta pa se je posvečal le vodenju italijanske reprezentance.

Valdesa ne bo v Monaco

Španski vratar Victor Valdes se je v poletnem prestopnem roku želel pridružiti Monaco, vendar pa se mu želja ne bo uresničila, saj ni prestal zdravniškega pregleda.

Valdes, ki je od leta 2002 branil za člansko moštvo Barcelone, se je marca poškodoval na prvenstveni tekmi s Celto iz Viga, po operaciji kolena pa so mu napovedali sedemmesečno rehabilitacijo. Španski reprezentančni vratar očitno še ni pripravljen za vrnitev in si bo mogel poiskati druge delodajalce.

Pri njegovem nekdanjem klubu Barceloni so se že okrepili z dvema vratarjema, Nemcem Marcom-Adrejem Ter Stegnom in Čilencem Cladiom Bravom.