Nogometna tržnica: Drogba se je vrnil na Stamford Bridge, Lovren v Liverpool

Izkušeni napadalec Didier Drogba se je znova pridružil Chelseaju, Dejan Lovren kot tretji iz Southamptona v Liverpool.

Objavljeno
25. julij 2014 08.13
Posodobljeno
25. julij 2014 08.13
Š. Ro., M. Ž., Delo.si
Š. Ro., M. Ž., Delo.si

London - Chelsea je naznanil vrnitev 36-letnega napadalca Didierja Drogbaja, ki je podpisal enoletno pogodbo.

Reprezentant Slonokoščene obale je za Chelsea igral med letoma 2004 in 2012 ter z njim med drugim osvojil tri naslove angleškega prvaka in tudi evropskega prvaka, zadnji dve leti pa je bil član Šanghaja in Galatasaraya.

»To je bila lahka odločitev, saj nisem mogel zavrniti ponovnega sodelovanja s Josejem. Vsi vedo, da imam poseben odnos s tem klubom, tu se počutim zelo domače,« je povedal Drogba, ki je za Londončane v osmih letih odigral 341 tekem in dosegel 157 golov.

Izkušeni napadalec je zastopal svojo reprezentanco na svetovnem prvenstvu, kjer se na treh tekmah ni vpisal med strelce, Slonokoščena obala pa je izpadla po skupinskem delu.

Lovren kot tretji iz Southamptona v Liverpool

Liverpool se bo v tem prestopnem roku okrepil s hrvaškim branilcem Dejanom Lovrenom, za katerega bo Southamptonu plačal 25 milijonov evrov, igralec pa bo jutri opravil zdravniški pregled.

Rdeči bodo tako v svoje vrste pripeljali še tretjega nogometaša iz Southamptona, potem ko sta se za prestop iz tega kluba odločila še Rickie Lambert in Adam Lallana.

Liverpool je izjemno dejaven pred prihajajočo sezono in je poleg omenjenih treh nogometašev kupil še Lazarja Markovića, Emreja Cana, Loica Remija in Javierja Manquilla.

Basanta novi soigralec Iličića

Firence - Branilec argentinske nogometne reprezentance Jose Maria Basanta si bo poslej nogometni kruh služil v italijanski serie A. Kot je sporočil njegov mehiški delodajalec Monterrey, bo Basanta, ki je bil del argentinske reprezentance na nedavnem svetovnem prvenstvu v Braziliji, novi član Fiorentine.

Italijanski klub je razkril, da bo odkupil Basantovo pogodbo v višini 2,5 milijona evrov. »Igralec čaka na dovoljenje za pot v Italijo, kjer mora opraviti še zdravniški pregled, ki je še edina prepreka za dokončanje transferja,« so zapisali pri klubu Monterrey, kjer je Basanta igral od leta 2008.

Basanta je na mundialu zaigral tudi v četrtfinalu proti Belgiji, gavči pa so se poslovili v polfinalu, ko so morali premoč priznati kasnejšim svetovnim prvakom Nemcem. V Fiorentini, ki je serie A lani končala na četrtem mestu, se bo med drugim pridružil rojakoma Gonzalu Rodriguezu in Facundu Roncaglii.

Juventus v prihodnji sezoni s Pereyro

Italijanski prvak Juventus je okrepil svoje moštvo z argentinskim krilnim nogometašem Robertom Pereyro, ki bo v prihodnji sezoni igral kot posojen nogometaš Udineseja.

Torinčani bodo za posojo plačali 1,5 milijona evrov, hkrati pa imajo možnost, da nogometaša odkupijo po koncu sezone za 14 milijonov evrov.

Roberto Pereyra je za Udinese igral od leta 2011, v pretekli sezoni je nastopil na 36 tekmah in dosegel dva gola.