Nogometna tržnica: Ibrahimović danes še ne bo član PSG

Športni direktor kluba Paris Saint-Germain je dejal, da dogovor z Zlatanom Ibrahimovićem danes še ne bo sklenjen.

Objavljeno
16. julij 2012 13.46
Posodobljeno
16. julij 2012 14.07
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Ljubljana - Pogajanja vodstva francoskega kluba Paris Saint-Germain z zvezdnikom AC Milana Zlatanom Ibrahimovićem še niso zaključena. To je danes potrdil športnik direktor pariškega kluba Leonardo, zapleta pa se predvsem pri višini mesečne plače.

PSG mu namreč nudi devet milijonov evrov na sezono, medtem ko naj bi visokorasli Šved zahteval kar 15 milijonov. »Še naprej se pogajamo z Ibrahimovićem. Dosegli smo napredek, a vam lahko zagotovom, da do dogovora danes ne bo prišlo, saj se danes ne bomo sestali,« je pojasnil Leonardo.

Kot je znano, je Milan že minuli konec tedna zapustil odlični branilec Thiago Silva in prav tako okrepil PSG - rossoneri bodo za oba igralca, ki sta morala oditi v paketu, dobili kar 65 milijonov evrov.

Berbatov očitno ne bo več rdeči vrag

Novi val mladih nogometašev, ki jih je trener Manchester Uniteda Alex Ferguson uspešno vključil v svoje moštvo, je z udarne enajsterice zrinil Dimitarja Berbatova. Bolgarski napadalec je imel v pretekli sezoni skromno minutažo, zato si razumljivo želi zapustiti angleške podprvake.

»Sit sem špekulacij, zato bom pojasnil ozadje dogajanja. Mediji ugibajo, da moja odškodnina znaša deset milijonov, toda Ferguson mi je v pogovoru zatrdil, da zahteva le pet milijonov. Kaj menite, kdo govori resnico? Resnica je, da ljubim ta klub, toda če sedim na klopi, nisem v pomoč. Mislim, da bo za vse bolje, če se poslovim in najdem nov izziv,« je priznal Berbatov.

Kot vse kaže mu ponudb ne manjka - na Otoku se namreč za njegove usluge zanimajo Queens Park Rangers, Arsenal in Tottenham, v Evropi pa naj bi se zanj zanimala še Bayern Munich in ambiciozni Paris Saint-Germain, imel pa naj bi tudi nekaj ponudb iz Turčije in ZDA.

Liverpool želi prodati Carolla in pripeljati Dempseyja

Angleški prvoligaš Fulham bo le stežka v svojih vrstah zadržal Clinta Dempseyja, ki je že zavrnil podpis nove pogodbe, saj želi oditi v klub, ki igra v ligi prvakov. Že dlje časa se zanj zanimajo pri Liverpoolu, kar naj bi potrjeval tudi poizkus prodaje Andyja Carrolla, ki velja za enega najbolj dragih in zgrešenih nakupov v zgodovini kluba. Fulham naj bi za ameriškega reprezentanta zahteval pet milijonov funtov.

Newcastle je že minuli konec tedna poslal »redsom« uradno ponudbo za Carrolla, ki ga želijo imeti eno leto na posoji, a so njihov predlog zavrnili, saj želijo dokončen odkup njegove pogodbe.

Capello mora le še podpisati pogodbo

Izvršni odbor Ruske nogometne zveze je na seji potrdil imenovanje Fabia Capella za selektorja ruske reprezetance. Predsednik zveze Nikita Simonjana je pojasnil, da bo 66-letni italijanski strokovnjak v prihodnjih dneh vnovič prišel v Moskvo, saj morajo doreči le še zadnje podrobnosti in podpisati pogodbo.

Capello naj bi imel letno plačo v višini 12 milijonov evrov, njegov prvi cilj pa bo uvrstitev Rusije na prihajajoče SP, ki ga bo leta 2014 gostila Brazilija.