Nogometna tržnica: Ginter odhaja iz ene Borussie k drugi   

Nemec se iz Dortmunda seli v Mönchengladbach. Thiago Motta ostaja v Parizu, Iborra k Leicestru, Keane v Everton.      

Objavljeno
04. julij 2017 17.46
J. M.
J. M.

Ljubljana - Matthias Ginter, ki je z nemško reprezentanco v nedeljo osvojil pokal konfederacij, se seli iz Borussie Dortmund v Borussio Mönchengladbach. 23-letnika od podpisa pogodbe loči le še uspešno opravljen zdravniški pregled. Še naprej pa zapravlja tudi Everton, ki je iz Burnleyja za 30 milijonov funtov pripeljal branilca Michaela Keana. 24-letnik, ki je pogodbo s klubom iz Liverpoola sklenil za pet sezon, je že peta okrepitev moštva, ki ga vodi Ronald Koeman. 

Italijanski nogometni reprezentant Thiago Motta pa ostaja v Parizu, saj je podaljšal pogodbo s PSG-jem še za eno sezono. Španska Sevilla je ostala brez svojega kapetana Vicenteja Iborre, ki se seli k lisicam iz Leicestra. Angleški klub bo za prestop 29-letnega vezista po neuradnih podatkih odštel 14 milijonov evrov. Klub bo menjal tudi izkušeni Brazilec Luiz Gustavo. Francoski Marseille bo nemškemu Wolfsburgu zanj moral plačati osem milijonov evrov odškodnine.

O prestopu Matije Bobna kot tretjega Slovenca k Rostovu smo danes že pisali, se je pa na slovenskih zelenicah zgodil še en zanimiv prestop. Velenjski Rudar je v svoje vrste zvabil Milana Tučića. 20-letnik je v pravkar končani sezoni nastopal v tretjeligaški konkurenci za ekipo Bravo iz Ljubljane, zabil pa je 32 zadetkov. Nase je opozoril predvsem na tekmi proti Lescam, ko je mrežo nasprotnika zatresel kar osemkrat.