Nogometna tržnica: Cahill se seli v New York, Blaszczykowski še naprej pri Borussi

Nogometaš Evertona Tim Cahill je prestopil k ameriški ekipi New York Red Bulls.

Objavljeno
24. julij 2012 09.23
Posodobljeno
24. julij 2012 09.23
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Ljubljana - Iz vrst angleškega prvoligaša Evertona so sporočili, da so se z ameriškim moštvom New York Red Bulls dogovorili za presto Avstralca Tima Cahilla.

32-letni nogometaš je k Evertonu prišel leta 2004 in od takrat na 278 nastopil dosegel 68 golov, Američani pa naj bi za njegov prestop plačali vsega milijon funtov. Cahill bo v naslednjih dneh odpotoval k novim delodajalcem, pri katerih mora še opraviti zdravniški pregled.

Pri Evertonu so zelo dejavni na nogometni tržnici, saj si med drugim prizadevajo za podpis pogodbe z nekdanjim članom Stevenom Pienaarjem, ki se po prestopu k Tottenhamu nikakor ni znašel. Vrednost Južnoafričana ocenjujejo na pet milijonov funtov. Po poročanju otoških medijev bi lahko pri klubu iz Merseysidea pred začetkom sezone lahko ostali brez branilca Leightona Bainesa, za katerega se resno zanimajo pri Manchester Unitedu, ki naj bi bili zanj pripravljeni odšteti osem milijonov funtov.

Blaszczykowski ostaja zvest Borussi

Nemški nogometni prvak Borussia iz Dortmunda je podaljšal sodelovanje z enim svojih ključnih igralcev, Poljakom Jakubom Blaszczykowskim. Pogodbo, ki bi se sicer iztekla leta 2013, so danes podaljšali še za tri leta.

Blaszczykowski je po uspešni sezoni s porurskim klubom nase opozoril tudi na evropskem prvenstvu, na katerem je nastopal v dresu poljske reprezentance. Navkljub ponudbam drugih klubov, med katerimi sta tudi Liverpool in Lazio, pa se je nogometaš odločil, da ostane pri Borussi.

»V ekipi Borussie sem preživel pet lepih let. Ni veliko tako dobrih moštev in vesel sem, da lahko še naprej ostanem v takšni sredini,« je dejal Blaszczykowski.

Vrnitev Modrića

Usoda hrvaškega reprezentanta Luke Modrića za zdaj ostaja nejasna. Potem ko je član Tottenhama v želji po prestopu k Realu bojkotiral treninge kluba, s katerim ni odšel na turnejo v Združene države amerike, se je včeraj vrnil na trening v London.

»V klubu potrjujemo, da je Modrić znova začel trenirati, trenutno še poteka odločitev o tem, kako bodo potekale njegove priprave na novo sezono,« so sporočili pri Tottenhamu. Modrić je s svojim ravnanjem povzročil veliko slabe volje v vrstah Tottenhama, ki so ga zaradi neudeležbe na treninigih kaznovali s približno 80,000 funti.

Trener Andre Villas-Boas je dejal, da je zelo nezadovoljen z vedenjem Hrvata. »To se je zgodilo prvič, da se je Luka tako obnašal. S predsednikom Danielom Levyjem sva se vedla okoliščinam primerno, saj sva dejala, da bova pripravljena prisluhniti vsem ponudbam zanj. Upamo, da se bomo situacijo razrešili v naslednjih dveh dneh, možni pa sta le dve rešitvi. Nekdo bo moral ponuditi zahtevano vsoto, v nasprotnem primeru bo Modrić začel izpolnjevati dolžnosti do Tottenhama,« je dejal Villas-Boas.

Ta je deal morebitnim kupcem Modrića jasno vedeti, kako zelo cenijo svojega člana, saj zanj zahtevajo štirideset milijonov funtov. Za usluge hrvaškega nogometaša se zanimajo pri Realu, ki pa so Londončanom ponudili pet milijonov manj, tako da do prestopa še ni prišlo.

Rios okrepil Palermo

Slovenska nogometaša v vrstah Palerma, Josip Iličić in Jasmin Kurtić, sta dobila novega soigralca. Moštvo je namreč okrepil urugvajski reprezentant Arevalo Rios.

29-letni vezist se k italijanskemu prvoligašu seli iz mehiške Tijuane, z novimi delodajalci pa je podpisal triletno pogodbo. Rios bo z reprezentanco nastopil tudi na olimpijskih igrah v Londonu, kjer bo imel vlogo kapetana.