Nogometna tržnica: Callejon iz Reala v Napoli, v vrata Chelseaja avstralski veteran

Avstralski vratar Mark Schwarzer se je iz Fulhama preselil v Chelsea, Jose Maria Callejon zapušča Real Madrid.

Objavljeno
10. julij 2013 10.42
Š. Ro., M. Ž., Delo.si
Š. Ro., M. Ž., Delo.si

Neapelj - Napadalec Reala iz Madrida Jose Maria Callejon bo kariero nadaljeval pri Napoliju. Kot so sporočili iz italijanskega prvoligaša, bo po opravljenih zdravniških pregledih podpisal petletno pogodbo.

Italijanski podprvak bo za 26-letnika, ki naj bi bil zamenjava za Urugvajca Edinsona Cavanija (preselil naj bi se v PSG), plačal deset milijonov evrov.

Callejon, njegova letna plača bo 2,5 milijona evrov, je bil član Realova šole, a je zablestel šele pri Espanyolu, iz katerega se je nato leta 2011 vrnil v matični klub. V zadnjih sezonah je za Real odigral 54 tekem, dosegel pa je osem golov.

Avstralski veteran na pomoč Čechu v Chelsea

Angleški nogometni prvoligaš Chelsea je podpisal enoletno pogodbo z avstralskim veteranom, vratarjem Markom Schwarzerjem. Slednji se je v londonski klub preselil kot prosti igralec, potem ko je v zadnjih petih letih igral v Fulhamu.

»Chelsea je fenomenalen klub,e den največjih na svetu, štejem si v veliko čast, da bom del te ekipe. Ni me bilo treba posebej prepričevati, da sem pristal tu,« je ob podpisu pogodbe povedal 40-letni vratar, ki bo v vratih pomagal Petru Čechu.

Schwarzer se je na Otok preselil leta 1996 in okrepil Bradford, nato pa 376 tekem v 11 letih odigral za Middlesbrough in leta 2003 osvojil ligaški pokal, leta 2006 pa v finalu pokala UEFA zaigral v finalu proti Sevilli. V času pri Fulhamu je postal prvi nogometaš z druge celine, ki je zbral več kot 500 tekem v angleškem prvenstvu.

V ekipi Joseja Mourinha bo ostal do SP 2014 v Braziliji. Za reprezentanco Avstralije je doslej zbral 108 nastopov.

Dos Santos v Villarreal

Mehiški nogometni reprezentant Giovani Dos Santos se je pridružil novemu španskemu prvoligašu Villarrealu, so sporočili iz vodstva kluba. Dosedanji član Mallorce, ki je lani na olimpijskih igrah v Londonu v dresu mehiške vrste osvojil naslov olimpijskega prvaka, je z Villarrealom podpisal štiriletno pogodbo.

V klubu, ki se je konec minule sezone vrnil v prvo špansko ligo, se je sicer nedavno preselil tudi slovenski reprezentant Bojan Jokić.

Di Natale še dve leti pri Udineseju

 Legenda italijanskega nogometnega prvoligaša Udineseja, napadalec Antonio Di Natale, pri 35 letih še ne namerava postaviti nogometnih čevljev v kot. S svojim klubom je podaljšal sodelovanje do junija 2015.

Nekdanji italijanski reprezentant, ki je za reprezentanco odigral 42 tekem, na katerih je dosegel 11 golov, je v Udinese prišel leta 2004 iz Empolija. V devetih sezonah je zanj nastopil na 298 tekmah, dosegel pa 158 golov. Dvakrat je bil tudi najboljši strelec italijanske lige.

Argentinec Fereyra v Šahtarju

Ukrajinski nogometni prvak Šahtar iz Donjecka je podpisal petletno pogodbo z 22-letnim Argentincem Facundom Ferreyro. Nekdanji član argentinske mlade reprezentance je doslej igral za Velez iz Sarsfielda, ki bo prejel sedem milijonov evrov odškodnine.

»Vedno sem si želel igrati v ligi prvakov, zdaj se mi bo želja izpolnila. Šahtar je odličen klub, ki igra podobno kot Velez, tako da menim, da se mi ne bo težko prilagoditi novemu okolju,« je ob podpisu pogodbe dejal Ferreyra.

Lopez v Benfico

Portugalski nogometni klub Benfica je v svoje vrste pripeljal 23-letnega branilca Lisandra Lopeza iz argentinskega moštva Arsenal de Sarandi.

Benfica je za Argentinca plačala pet milijonov evrov odškodnine, hkrati pa je v njegovo pogodbo vključila odkupno klavzulo, ki znaša 35 milijonov evrov.