Nogometna tržnica: Casilla se je vrnil k Realu, Delph podpisal za Man. City

Pri Espanyolu so potrdili, da je njihov vratar Kiko Casilla za 6 milijonov evrov prestopil k Realu iz Madrida.

Objavljeno
17. julij 2015 14.59
Posodobljeno
17. julij 2015 15.10
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Madrid - Desetkratni evropski prvak Real je v svoje vrste pripeljal novega vratarja. To ni Španec David De Gea, ki ga Manchester United noče izpustiti iz svojih rok, temveč dosedanji čuvaj mreže Espanyola Kiko Casilla.

Prestop so že potrdili pri Espanyolu, ki bodo s prestopom zaslužili šest milijonov evrov. 28-letni Casilla se je z novimi delodajalci dogovoril za petletno pogodbo in bo tako po enajstih letih ponovno postal član Reala. Tam je leta 2004 začel svojo profesionalno kariero, vendar pa je branil le za tretjo in drugo ekipo madridskega moštva.

»Takšno priložnost dobiš le enkrat v življenju. Zelo sem vesel, da sem se pridružil Realu. Espanyol bo vedno ostal v mojem srcu,« je povedal Casilla, ki je za Espanyol branil od leta 2008 in odigral 115 prvenstvenih tekem.

Casilla bo pri Realu v vlogi drugega vratarja, prvi položaj ima namreč Kostaričan Keylor Navas.

Delph po preobratu pri Manchester Cityju

Pri Manchester Cityju so se okrepili z angleškim vezistom Fabianom Delphom, ki se je sinjemodrim pridružil iz Aston Ville in podpisal petletno pogodbo. Vrednost prestopa je 11,4 milijona evrov.

Prihod 25-letnega Delpha k Manchester Cityju se je zgodil po zanimivem zaporedju dogodkov. Klub iz Manchestra je v preteklem tednu poslal ponudbo za Delpha, ki pa je zavrnil prestop in javno povedal, da namerava ostati pri Aston Villi. Sledil je preobrat, saj si je Anglež premislil in danes dokončal svoj prestop, nosil bo dres s številko 18.