Nogometna tržnica: Zaza za 18 milijonov v Juventus

Iker Casillas naj bi zapustil Real in se preselil v Porto. Fernando iz Šahtjarja v Sampdorio.

Objavljeno
07. julij 2015 12.14
Posodobljeno
07. julij 2015 12.39
M. Ž., G. L., Delo.si
M. Ž., G. L., Delo.si

Torino - Pri italijanskem prvaku in evropskem podprvaku, torinskem Juventusu, so danes potrdili prihod že tretjega novega napadalca. Paulu Dybali in Mariu Mandžukiću se je pridružil nekdanji golgeter Sassuola Simone Zaza, za katerega so pri stari dami odšteli kar 18 milijonov evrov.

Omenjeni 24-letnik je sicer že bil v polovični lasti Juventusa, saj so ga Torinčani iz vrst Sampdorie odkupili leta 2013 (za 3,5 milijona evrov), a nato nemudoma prodali polovični delež njegove pogodbe Sassuolu. V tej pogodbi je bila zapisana klavzula, ki je črno-belim omogočala, da italijanskega reprezentanta odkupi za 18 milijonov evrov. Stara dama je to klavzulo zdaj aktivirala.

»Sklenili smo dogovor s Sassuolom za odkup pravic do Simoneja Zaze za 18 milijonov evrov, ki bodo plačani v treh letih. Nogometaš je z Juventusom podpisal petletno pogodbo,« so v uradni izjavi za javnost zapisali Torinčani.

Zaza je v 64 nastopih za Sassuolo dosegel 20 zadetkov, zbral pa je tudi že pet nastopov v dresu z državnim grbom in dosegel en zadetek.

Casilias bi šel v Porto

Španski reprezentančni vratar Iker Casillas se je po 25 letih znašel na izhodnih vratih madridskega Reala, kariero pa bo nadaljeval v Portu, poročajo španski mediji.

34-letni Španec je bil dolgo časa nesporna številka ena v vratih Madridčanov, zdaj pa si vodilni možje kluba želijo v vrata postaviti čuvaja mreže Manchester Uniteda Davida De Geo.

Kot poročata španska AS in Marca, so se za Ikerja Casillasa, ki ima z Realom veljavno pogodbo do leta 2017, »ogreli« pri Portu. V portugalskem klubu mu ponujajo dveletno pogodbo, pri čemer so pripravljeni pokriti 30 odstotkov njegove plače, ki bo v prihodnji sezoni znašala 7,5 milijona evrov, v sezoni 2016/17 pa 7 milijonov evrov.

Oglasil se je tudi vratarjev agent Carlo Cutropia in povedal, da se tudi Casillas zanima za prestop k Portu: »Ikerja zanima prestop v Porto in tudi Porto se zanima zanj. Real je prejel ponudbo za Casillasa in se zaveda, kakšna je njegova želja.«

Iker Casillas je za člansko moštvo Reala debitiral leta 1999 in z njim med drugim osvojil pet državnih in tri evropske naslove.

Fernando v Sampdorio

Italijanska Sampdoria je pred novo sezono italijanskega prvenstva prišla do pomembne okrepitve. Na klubski spletni strani so danes potrdili prihod brazilskega vezista Fernanda, ki se po poročanju italijanskih medijev na »škorenj« seli za osem milijonov evrov.

Triindvajsetletnik je že opravil zdravniški pregled in z novim klubom podpisal petletno pogodbo. »Fernando je najboljši nakup tega poletja,« je prestop samozavestno opisal predsednik Sampdorie Massimo Ferrero.

Fernando je kariero začel v domačem Gremiu, nato pa se leta 2013 za 11 milijonov evrov preselil k rudarjem iz Donjecka.