Nogometna tržnica: Cavani predrag za City, Higuain pred prestopom k Arsenalu

Bogato angleško moštvo Manchester City ne želi plačati 63 milijonov evrov za napadalca Napolija Edinsona Cavanija.

Objavljeno
22. junij 2013 10.41
FBL-WC2014-CONFED-NGR-URU
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Neapelj - Zaželeni napadalec Napolija Edinson Cavani, ki se spogleduje z odhodom iz kluba, kariere očitno ne bo nadaljeval pri bogatem angleškem Manchester Cityju.

Sinjemodri se že dalj časa zanimajo za usluge najboljšega strelca minule sezone italijanskega prvenstva, a kot je razkril predsednik Napolija Aurelio de Laurentiis, zanj niso pripravljeni plačati zahtevanih 63 milijonov evrov.

»Iz Cityja so sporočili, da zanj ne bodo plačali takšne vsote denarja. Pripravljeni so nam bili ponuditi drugačen posel, a to nas ne zanima,« je dejal predsednik neapeljskega kluba, ki je hkrati razkril, da so za Cavanija prejeli le eno dostojno ponudbo, ki jo je poslal madridski Real.

Premožni »meščani« iz Manchestra so sicer zelo aktivni v tem prestopnem roku, saj so se že okrepili z 28-letnim vezistom Fernandinhem, za katerega so plačali 36 milijonov evrov, krilnim igralcem Seville Jesusom Navasom (17,5 m), kot tudi nekdanjim trenerjem Malage Manuelom Pellegrinijem.

Higuain iz Reala k Arsenalu

Pri španskem podprvaku Realu pa v tem prestopnem roku ne nameravajo le kupovati igralcev, temveč jih tudi prodajati. Eden izmed članov moštva, ki se je znašel na izhodnih vratih, je napadalec Gonzalo Higuain.

25-letni Argentinec, ki se je Realu pridružil leta 2007, je tik pred prestopnom k londonskemu Arsenalu. Kot poročajo otoški mediji, se je Higuain z londonskim klubom že dogovoril za štiriletno sodelovanje. Arsenal naj bi mu tedensko plačal približno 152 tisoč evrov, zanj pa naj bi plačal skoraj 30 milijonov evrov, s čimer bi postal najdražja okrepitev v zgodovini kluba.

Luis Alberto okrepil Liverpool

18-kratni angleški prvak Liverpool je danes oznanil prihod španskega napadalca Luisa Alberta, za katerega je Sevilli plačal približno osem milijonov evrov.

Luis Alberto je v pretekli sezoni igral kot posojen igralec drugega moštva Barcelone, za katero je na 38 tekmah dosegel 11 golov in prispeval še 17 asistenc.

Španec je druga okrepitev Liverpoola v tem prestopnem roku, pred njim se je klubu pridružil nekdanji branilec Manchester Cityja Kolo Toure. Kot poročajo britanski mediji, naj bi Liverpool v prihodnje dokončal tudi prestopa Iaga Aspasa, napadalca Celte iz Vige, ter vratarja Simona Mignoleta iz Sunderlanda.

Alcantara želi iz Barcelone

Dejavni so tudi v taboru aktualnega angleškega prvaka Manchester Uniteda, ki se resno zanima za nakup 22-letnega vezista Barcelone Thiaga Alcantare.

Španec, ki je pri katalonskem velikanu v senci Xavija Hernandeza, Andresa Inieste in Cesca Fabregasa, je javno izrazil željo, da bi zapustil klub, saj si želi večjo minutažo.

Obetavnega španskega vezista, ki je svoji reprezentanci v Izraelu pomagal do naslova evropskega prvaka v konkurenci U21, so zelo cenili pri Barceloni, saj je njegova odkupna klavzula znašala kar 90 milijonov evrov, zdaj pa se je zaradi majhne minutaže znižala na »zgolj« 20 milijonov evrov.

Otoški in španski mediji pišejo, da je praktično vse pripravljeno za prestop Alcantare k Unitedu, za to pa je poskrbel tudi vratar »rdečih vragov« David De Gea. Mlad španski reprezentant je po zmagi na evropskem prvenstvu v Izraelu, kjer je njegov soigralec Alcantara v finalu proti Italiji dosegel hat-trick in si v spomin vzel žogo, na le-to napisal: »Se vidiva v Manchestru«. Se bodo uresničile njegove besede?

Marca: Isco se bo pridružil Realu

Poleg Thiaga Alcantare je v ospredju še član mlade španske reprezentance, 21-letni Isco. Po poročanju španske Marce naj bi talentirani Španec kariero nadaljeval pri madridskem Realu, ki bo njegovemu sedanjemu klubu Malagi plačal 30 milijonov evrov odškodnine.

Evropski mediji so Isca dalj časa povezovali tako z Realom kot tudi z angleškim Manchester Cityjem, ki ga bo v prihodnje vodil prav nekdanji trener Malage Manuel Pellegrini, a se je mladenič očitno odločil, da ostane v Španiji.