Nogometna tržnica: nič več nakupov v Bayernu, Silva podaljšal s Cityjem

Vrste škotskega prvaka Celtica je okrepil 24-letni Bolgar Aleksander Tonev. Diego Contento iz Bayerna v Bordeaux.

Objavljeno
12. avgust 2014 09.04
Germany Soccer Bordeaux Contento
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Glasgow - Škotski nogometni prvak Celtic sezone ni začel najbolj obetavno, toda po spletu srečnih okoliščin zdaj še vedno računa na uvrstitev v ligo prvakov. V zadnjem kolu se bo pomeril z Mariborom, pred odločilno tekmo pa se okrepil z Bolgarom Aleksandrom Tonevom, ki je kot posojeni igralec za eno sezono prestopil iz Aston Ville, po vsej verjetnosti pa ga bo Celtic v naslednji sezoni odkupil.

»Zame je igranje za Celtic nekaj neverjetnega in res sem vesel. Komaj čakam, da srečam nove soigralce in da začnem igrati za klub. O Celticu vem vse, v Bolgariji vsak pozna Celtic,« je bil navdušen nogometaš. Trener Ronny Deila ima do bolgarskega reprezentanta visoka pričakovanja.  »Aleksander je zelo hiter in nevarno strelja z obema nogama. Za Lech Poznan je dosegel številne gole in mislim, da pri nas lahko še napreduje,« je povedal.

Eto'o v Liverpool?

Medtem ko pri Chelseaju ne računajo več na kamerunskega nogometnega zvezdnika Samuela Eto'oja, se je mneda zanj ogrel Liverpool, ki išče naslednika za Urugvajca Luisa Suareza. Kot pišejo angleški mediji, se je uprava kluba že sestala z agentom 33-letnega Kamerunca. Za dragocene izkušnje Kamerunca, ki je že trikrat osvojil ligo prvakov, se zanimata tudi Ajax iz Amsterdama in milanski Inter.

Za Diega v Bayernu premalo prostora

Francoski prvoligaš Bordeaux je podpisal štiriletno pogodbo z branilcem Bayerna Diegom Contentom. Doslej 24-letnik, ki izhaja iz münchenske mladinske šole, ni dobil veliko priložnosti, čeprav je krst v članski ekipi doživel leta 2010. Za Philippom Lahmom, Davidom Alabo in Rafinho je vztrajno čakal na priložnosti, a vendar v nemškem prvenstvu v zadnjih petih sezonah zbral le 49 nastopov.

V Bordeauxu bo pomagal zapolniti vrzel po odhodu Argentinca Lucasa Orbana, ki se je pridružil španski Valencii in  podpisal petletno pogodbo. Francoski klub ima tudi novega trenerja, vodi ga nekdanji francoski reprezentant Willy Sagnol, ki pa upa, da bo v prestopnem roku dobil še enega novega branilca, Portugalca Tiaga Ilorija, ki je član Liverpoola.

Guardiola: Več kot dovolj nogometašev

So pa pri Bayernu zatrdili, da ne bodo več kupili nobenega novega igralca. »Ne potrebujemo novih igralcev, zadovoljen sem z moštvom,« je dejal trener Pep Guardiola in bil vesel, da se po poškodbah vračajo Thiaga Alcantaro, Rafinho in Francka Riberyja. Trener Bavarcev je od tem zavrnil tudi zanimanje za Marca Reusa. »O njem se s predsednikom nisem pogovarjal. Saj imamo že zdaj osem vezistov. Osem! To je več kot dovolj,« je bil jasen Španec.

David Silva ostaja v Manchestru

Angleški prvoligaš Manchester City je podaljšal sodelovanje s španskim nogometašem Davidom Silvo. Po dveh naslovih angleškega prvaka je 28-letni igralec podpisal pogodbo do sezone 2018/19.

Silva je na Otok prišel iz Valencie leta 2010. »Od trenutka, ko sem prišel v ta klub, sem se tu počutil kot doma. Tukaj se izpolnjujem kot nogometaš in tudi kot osebnost, zakaj ne bi še naprej ostal z moštvom in še naprej osvajal lovorik?« je dejal Silva. »Odločitev, da ostanem v klubu in vrhunec kariere preživim v Manchestru, je bila lahka.«

Inter s Čilencem

Čilenski nogometaš Gary Medel se je pridružil italijanskemu prvoligašu Interju. V Milanu je vezni igralec, ki si je med SP v Braziliji poškodoval stegensko mišico in moral počivati nekaj tednov, žeopravil prvi trening. »Trdo treniram in upam, da bom dobil kmalu prvo priložnost. Zelo sem vesel, da sem prestopil v tako velik klub s takšnimi soigralci. Upam, da je pred nami uspešna sezona,« je še dejal Medel, o čigar prestopu sta se Cardiff City in Inter dogovarjala več tednov. Medel je ena številnih okrepitev Interja pred sezono, med drugimi sta prišla tudi Pablo Daniel Osvaldo in Nemanja Vidić.