Nogometna tržnica:Schweinsteiger in Schneiderlin uradno pri Man. Unitedu

Angleški prvoligaš Chelsea je v svoja vrata pripeljal reprezentanta Bosne in Hercegovine Asmirja Begovića.

Objavljeno
13. julij 2015 14.31
Posodobljeno
13. julij 2015 14.31
afp-BOSNIA-HERZEGOVINA-V-MEXICO
Š. Ro., M. Ž., Delo.si
Š. Ro., M. Ž., Delo.si

London - Potem ko je po nestrpnem čakanju vrata Chelseaja zapustil dolgoletni čuvaj mreže Petr Čech, je londonski klub zanj že dobil zamenjavo. V svoje vrste je pripeljal vratarja reprezentance Bosne in Hercegovine Asmirja Begovića.

V minuli sezoni član Stoke Cityja je z novimi delodajalci podpisal štiriletno pogodbo, po poročanju otoških medijev, so zanj odšteli kar 11 milijonov evrov odškodnine.» Užival sem pri Stoku, ampak začutil sem, da moram sprejeti to ponudbo, da se še naprej razvijam in si postavim nove izzive,« je dejal Begović, ki je pred tem branil tudi brave Portsmoutha.

Begović bo kajpak za mesto med vratnicama tekmoval z belgijskim reprezentantom Thibautom Courtoisom, ki je sicer botroval čechovemu odhodu.

Schweinsteiger in Schneiderlin uradno rdeča vraga

Manchester United je danes oznanil, da sta se mu uradno pridružila vezista Bastian Schweinsteiger in Morgan Schneiderlin.

30-letni Nemec Schweinsteiger je zadnjih trinajst let igral za Bayern, zdaj pa se je za 20 milijonov evrov odškodnine preselil v Manchester, s katerim je podpisal triletno pogodbo. V klubu bo tako znova združil moči s svojim nekdanjim trenerjem Louisom van Gaalom, s katerim sta sodelovala že pri Bayernu.

Poleg Nemca je vezno linijo okrepil tudi 25-letni francoski reprezentant Schneiderlin, ki je od leta 2008 igral za Southampton. Pri Unitedu so zanj plačali 35 milijonov evrov in sklenili štiriletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno leto.

Poleg omenjenih vezistov sta se rdečim vragom v tem prestopnem roku pridružila še Nizozemec Memphis Depay in Italijan Matteo Darmian.

Immobile na posojo k Sevilli

Italijanski nogometni reprezentant Ciro Immobile bo v prihajajoči sezoni igral za dvakratne zmagovalce evropske lige. V Sevillo prihaja kot posojeni igralec dortmundske Borussie, katere član je slovenski reprezentant Kevin Kampl.

Sevilla je iskala napadalca vse od prodaje Kolumbijca Carlosa Bacce italijanskemu Milanu. V andaluzijskem taboru upajo, da se bo Immobile vrnil v formo, s katero je postal najboljši strelec serie A v sezoni 2013/14. V minuli sezoni je na 32 tekmah dosegel le deset zadetkov.

Sušić se vrača v Francijo

Begovićev dober znanec Safet Sušić, selektor reprezentance BiH na lanskem SP, pa se vrača na trenersko klop. Vodil bo francosko moštvo Evian, ki je v minuli sezoni izpadlo iz prve lige. Podrobnosti dogovora s 60-letnim strokovnjakom iz BiH niso znane.

Nekdanji igralec moštva Paris St. Germain je v preteklih petih letih vodil domačo izbrano vrsto, a odstopil po slabem začetku kvalifikacij za euro 2016.