Nogometna tržnica: Cole bo odslej Gerrardov soigralec

Občasni član angleške izbrane vrste, 24-letni zvezni igralec Andros Townsend, se je iz Tottenhama preselil v Newcastle.

Objavljeno
28. januar 2016 14.28
J. P., G. L.
J. P., G. L.

Los Angeles - Nedanji angleški nogometni reprezentant Ashley Cole, ki se je minuli torek sporazumno razšel z Romo, je že našel novega delodajalca. Kot prost igralec bo kariero nadaljeval onkraj luže pri udeležencu lige MLS Los Angeles Galaxy. V njej bo med drugim tudi soigralec slovitega rojaka, zveznega igralca Stevena Gerrarda. Za 35-letnega branilca bo Los Angeles peti klub v karieri, ki jo je začel pri Arsenalu, nadaljeval kot posojeni igralec pri Crystal Palace, nato pa branil še barve Chelseaja, s katerim je leta 2012 osvojil ligo prvakov, in Rome. V majici z državnim grbom je zbral 107 nastopov.

Townsend iz Tottenhama v Newcastle

London - Občasni član angleške izbrane vrste, 24-letni zvezni igralec Andros Townsend, se je iz londonskega Tottenhama preselil v Newcastle, ki se bori za obstanek med elito v premier league. Doslej je dolgoletni član londonskega kluba, ki pa ga je posojal številnim drugim (predvsem nižjeligaškim) kolektivom, zbral tudi deset nastopov v majici z državnim grbom in zadel tri gole, je pa moral zavoljo poškodbe izpustiti predlansko svetovno prvenstvo v Braziliji. Townsend je novemu delodajalcu obljubil petinpolletno zvestobo.

Dedić pospravil športne copate

Velenje - Slovenski prvoligaš Rudar je tudi uradno ostal brez 33-letnega branilca Rusmina Dedića, ki pa se ne seli nikamor, temveč končuje športno pot. Na njej je poleg velenjskega nosil še dres Olimpije in Gorice, sicer pa v štirinajstih sezonah v prvoligaškem tekmovanju zbral 240 nastopov, prispeval tri zadetke in si prislužil 70 rumenih in tri rdeče kartone. V tej sezoni je odigral zgolj prvih 65 minut uvodnega dvoboja s Krko (0:1). Dedić, ki si je v tujini kruh služil v Ukrajini, bo ostal na štadionu Ob jezeru, v klubu bo odslej delal s podmladkom, sprva kot pomočnik trenerja v selekcijah do 9 in 11 let.

Rannochia v Sampdorio

Genova - Nekdanji up milanskega Interja Andrea Rannochia bo po poročanju italijanskih medijev kariero nadaljeval pri Sampdorii, kamor ga je milanski klub, pri katerem brani Samir Handanović, posodil do izteka letošnje sezone. Osrednji branilec si v novi sredini želi dobiti več priložnosti za igro in se s tem vrniti v kombinacije italijanskega selektorja Antonia Conteja za vpoklic na poletno evropsko prvenstvo.

Borriello h Kurtiću

Bergamo - Izkušeni italijanski napadalec, že 33-letni Marco Borriello, je na socialnem omrežju twitter naznanil svoj odhod k Atalanti, pri kateri si kruh služi tudi slovenski reprezentant Jasmin Kurtić. Nekdanji nogometaš Milana, Rome, Juventusa, Genoe, West Hama in še nekaterih klubov nazadnje nastopal za Carpi in na 12 tekmah v tej sezoni zabil štiri gole.

Nekdanji italijanski in evropski prvak z Milanom bo v napadu Atalante zapolnil vrzel po odhodu Argentinca Germana Denisa v domači Independiente.