Nogometna tržnica: De Sanctis iz Napolija v Romo

Nekdanji nogometaš Barcelone in Real Madrida Javier Saviola bo odslej igral za grški Olympiakos.

Objavljeno
25. julij 2013 17.59
Greece Soccer Olympiakos Saviola
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Rim - Vodstvo italijanskega prvoligaša Rome je potrdilo, da je v svoje vrste sprejelo italijanskega vratarja Morgana de Sanctisa. Veteran se je iz Napolija preselil za odškodnino 500.000 evrov, z Romo pa podpisal dveletno pogodbo.

De Sanctisje v Napoliju prebil zadnje štiri sezone, mu leta 2012 pomagal do naslova v italijanskem pokalu tako kot tudi do četrtfinala v ligi prvakov, kjer je nato italijansko moštvo izpadlo proti poznejšemu zmagovalcu Chelseaju.

Saviola v Grčijo

Argentinski nogometaš Javier Saviola bo naslednji dve leti igral za grškega velikana Olympiacos. Nekdanjega člana španske Barcelone in madridskega Reala je ob prihodu pozdravilo 2500 privržencev moštva iz Pireja, 31-letnik pa bo prejemal 1,6 milijona evrov letne plače.

Nekdanji argentinski reprezentant, ki je za gavče zbral 40 nastopov in dosegel 11 golov, je nazadnje igral za špansko Malago. Njegova evropska kariera se je začela leta 1999, ko se je iz River Plata preselil v Barcelono. V Kataloniji je preživel šest let, nosil pa je še dres Benfice, Monaca in Seville.

Najboljši južnoameriški nogometaš leta 1999 je osvojil naslov državnega prvaka v Argentini, Španiji in na Portugalskem, s Sevillo je dvignil pokal zmagovalca evropske lige leta 2006, na olimpijskih igrah v Atenah 2004 pa je osvojil zlato odličje.