Nogometna tržnica: Debuchy se je vrnil v domovino

Francoski nogometaš Mathieu Debuchy se iz Arsenala odpravlja v Bordeaux, kjer bo igral kot posojeni igralec.

Objavljeno
02. februar 2016 14.13
SOCCER-WORLD/M53-FRA-NGA

Bordeaux - Iz angleškega prvoligaša Arsenala odhaja Mathieu Debuchy, v nadaljevanju bo kot posojeni igralec preživel pri Bordeauxu. Občasni francoski reprezentant se je v domovino vrnil z željo, da si izboril nastop na letošnjem domačem evropskem prvenstvu.

»Francoski selektor Didier Deschamps me na zadnji dve tekmi ni povabil v reprezentanco, razlog za to pa je bil moj rezervni status v klubu. Če želim na EP, potem moram igrati,« je dejal Debuchy, ki je v tej sezoni odigral le sedem tekem za topničarje.

Čerišev v Valencio

Ruski nogometaš Denis Čerišev pa bo do konca sezone kot posojen igralec madridskega Reala igral za Valencio. To je druga okrepitev netopirjev v letošnjem zimskem prestopnem roku, pod istimi pogoji so v svoje vrste zvabili tudi Guilherma Siqueira, sicer igralca madridskega Atletica.

Čerišev, ki je za rusko izbrano vrsto doslej odigral devet tekem, v tej sezoni ni imel pomembnejše vloge pri Realu, še najbolj je nase opozoril v šestnajstini finala španskega pokala, ko je navkljub prepovedi nastopil na tekmi s Cadizom. Vodstvo španske nogometne zveze je nato slovito špansko moštvo zaradi kršenja pravil izključilo iz pokalnega tekmovanja.

Imbula za lepe denarce v Stoke

Angleški nogometni klub Stoke je zadnji dan zimskega prestopnega roka poskrbel za močno okrepitev in za 18,3 milijonov funtov v svoje vrste zvabil francoskega igralca sredine igrišča Giannellija Imbulo. Nekdanji igralec Guingampa in Marseilla je z otoškim klubom podpisal pet in pol letno pogodbo.

To je rekorden prestop za Stoke, ki je trenutno na sedmem mestu v angleškem prvenstvu.

Niasse z milijone v Everton

Everton pa se je okrepil s senegalskim napadalcem Oumarjem Niassejem. Angleži so za zdaj že nekdanjega igralca moskovske Lokomotive plačali skoraj 18 milijonov evrov.

Leta 2015 igralec leta v Rusiji je podpisal štiriinpolletno pogodbo, v tej sezoni pa je za ruski klub na 23 tekmah dosegel 13 zadetkov. V Evrtonu bo skušal zapolniti vrzel po prestopu Stevena Naismitha k Norwich Cityju.