Nogometna tržnica: Di Maria tudi uradno v PSG

PSG je potrdil prestop argentinskega zvezdnika Angela Di Marie iz angleškega Manchester Uniteda. Mohamed Salah v Romo.

Objavljeno
06. avgust 2015 17.33
SOCCER-FRANCE/DIMARIA
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Pariz - Končana je dolgo trajajoča saga glede prestopa Angela Di Marie iz angleškega Manchester Uniteda v francoski PSG, kar pomeni, da je zaključen eden največjih poslov tega prestopnega roka. Argentinski superzvezdnik se po zgolj eni sezoni v Angliji za 63 milijonov evrov seli v Pariz.

Dosedanji član Uniteda in nekdanji as madridskega Reala je s svojim novim klubom podpisal štiriletno pogodbo, v Manchestru pa si ga bodo bolj kot po bleščečih predstavah zapomnili po veliki finančni izgubi, ki jo je nakopal zdaj že nekdanjim delodajalcem. 27-letni krilni nogometaš se je iz Reala na Old Trafford preselil za 85 milijonov evrov, kar pomeni, da so rdeči vragi v nekaj manj kot 12 mesecih z njim izgubili kar 22 milijonov evrov.

Argentinski reprezentant je kljub temu drugi najdražji nogometaš, ki ga je PSG kdajkoli pripeljal v svoj klub. Še milijon več so s šejkovskim bogastvom podkrepljeni Parižani pred dvema letoma odšteli za napadalca Edinsona Cavanija.

»Zelo sem ponosen in komaj čakam, da bom nosil barve Paris Saint-Germaina. Želim zmagati vsako tekmovanje, tako v Franciji kot Evropi. Želim si zmage v ligi prvakov, to so sanje vsakega nogometaša. Vse bomo storili, da prinesemo najpomembnejšo evropsko lovoriko v Francijo in navijačem,« so bile prve besede Di Marie po uradni potrditvi njegovega prestopa.

Suhljati »čarovnik« je najodmevnejša pariška okrepitev pred novo sezono - na Park princev sta se pred njim preselila še nemški vratar Kevin Trapp (Frankfurt) in francoski vezist Benjamin Strambouli (Tottenham).

 


Salah v Romo

Nov klub ima tudi egiptčanski krilni igralec Mohamed Salah, ki bo v prihodnji sezoni igral za Romo. 23-letnika je v Rim posodil londonski Chelsea, oba vpletena kluba pa sta se dogovorila tudi za možnost dokončnega odkupa igralčeve pogodbe po koncu sezone.

Salah je v Italiji igral že v lanski sezoni, ko je bil soigralec Josipa Iličića in Jasmina Kurtića pri Fiorentini.