Nogometna tržnica: Douglas Costa nova pridobitev Bayerna

Bayern se je s Šahtarjem dogovoril za prestop vezista Douglasa Costa, odškodnina znaša 30 milijonov evrov.

Objavljeno
01. julij 2015 14.09
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

München - Brazilski reprezentant Douglas Costa je postal nova okrepitev nemškega prvaka Bayerna, ki je ukrajinskemu Šahtarju zanj plačal 30 milijonov evrov.

24-letni vezist je v Münchu že opravil zdravniški pregled in z Bayernom podpisal pogodbo do leta 2020, izbral pa si je dres s številko 11.

Costa je za Šahtar igral od leta 2010 in 203 tekmah dosegel 38 golov, z njim pa je osvojil pet naslovov državnega prvaka in tri pokalne naslove.

»Danes so se mi uresničile sanje. Ponosen sem, da sem postal član Bayerna, kjer je igralo že veliko izjemnih Brazilcev. Naredil bom vse, kar je v moji moči, da izpolnim pričakovanja,« je povedal Costa.

Brazilski vezist se je pred kratkim vrnil z južnoameriškega prvenstva, kjer se je z reprezentanco prebil do četrtfinala, zato so mu pri Bayernu namenili nekajdnevni počitek in bo s treningi začel 11. julija.

Clyne uradno član Liverpoola

Angleški Liverpool nadaljuje s korenito prenovo ekipe. Danes se mu je uradno pridružil desni bočni branilec Nathaniel Clyne iz Southamptona, ki je že šesta okrepitev v tem prestopnem roku.

Liverpool je za angleškega reprezentanta plačal 17,5 milijona evrov in z njim podpisal petletno pogodbo.

V tem prestopnem roku so se klubu pridružili še Roberto Firmino, Danny Ings, James Milner, Joe Gomez in Adam Bogdan.

Porto potrdil odhod Martineza ...

Porto - Portugalski klub Porto je danes uradno potrdil, da se njegov kolumbijski napadalec Jackson Martinez seli k Atleticu.

Portugalci so na uradni spletni strani zapisali, da je Atletico aktiviral Martinezovo odkupno klavzulo v višini 35 milijonov evrov.

28-letni Kolumbijec je za Porto odigral 136 tekem in dosegel 92 golov, zaradi svoje učinkovitosti pa je bil zadnje tri sezone tudi najboljši strelec portugalskega prvenstva - v sezoni 2012-13 je dosegel 26 golov, v sezoni 13-14 jih je prispeval 20, v pretekli pa 21.

... in prihod Imbule

Porto danes ni naznanil le odhoda igralca, temveč tudi prihod novega obraza. Klubu se je pridružil francoski vezist Giannelli Imbula, za katerega je Marseillu plačal 20 milijonov evrov.

»Zelo sem vesel, da sem se pridružil Portu. Klub me je pritegnil s svojim projektom, trener pa mi je med pogovorom pojasnil, da sodim v njihov sistem igre in bom lahko uresničil svojo kakovost,« je povedal Francoz, ki je podpisal petletno pogodbo.

Imbula je v pretekli sezoni francoskega prvenstva nastopil na 37 tekmah in vknjižil dva gola ter dve podaji, Marseille pa je končal na četrtem mestu in bo igral v evropski ligi.

Ranocchia še naprej pri Interju

Milano - Pri milanskem Interju bodo tudi v prihodnje lahko računali na branilca Andreo Ranocchio, ki je podpisal novo štiriletno pogodbo.

27-letni italijanski reprezentant za Inter igra od leta 2011, v tem času pa je igral 156 tekem in dosegel devet golov.