Nogometna tržnica: Doumbia do konca sezone pri Newcastlu, Tasci okrepil Bayern

Angleški prvoligaš Newcastle, ki se bori za obstanek med elito, se je okrepil z napadalcem Seydoujem Doumbio.

Objavljeno
01. februar 2016 16.07
Posodobljeno
01. februar 2016 16.31
M. Ž.
M. Ž.

Newcastle - Vodstvo angleškega prvoligaša Newcastlea je zadnji dan prestopnega roka v svoje vrste pripeljalo napadalca iz Slonokoščene obale Seydouja Doumbio, ki bo do konca sezone igral kot posojen nogometaš Rome.

28-letni napadalec je nase opozoril v dresu moskovskega CSKA-ja, za katerega je med letoma 2011 in 2015 odigral 95 prvenstvenih tekem in dosegel 61 golov. Sledil je odhod k Romi, kjer pa se ni znašel in je na trinajstih prvenstvenih tekmah dosegel le dva gola, zato so ga Rimljani najprej posodili CSKA-ju, zdaj pa Newcastlu.

»Ni bila skrivnost, da smo želeli pripeljati napadalca. Zelo veseli smo bili, ko se nam je ponudila priložnost, da si izposodimo Doumbio. Gre za napadalca, ki je igral na najvišjem nivoju in dosegal gole tudi v ligi prvakov. Verjamemo, da bo pustil svoj pečat v naši ekipi,« je povedal trener Newcastla Steven Mclaren.

Newcastle je bil zelo dejaven v tem prestopnem roku in se je okrepil s štirimi igralci, pred Doumbio so se klubu pridružili še Henri Saivet, Jonjo Shelvey in Andros Townsend.

»Srake« si s prihodom okrepitev obetajo obstanek v angleški eliti. Po 22 tekmah so na 18. mestu (21 točk), za sedemnajstouvrščenim Norwichem pa zaostajajo za dve točki.

Nemški prvaki pripeljali Tascija

Bavarski velikan Bayern je svojo oslabljeno obrambo okrepil z 28-letnim Nemcem Serdarjem Tascijem iz moskovskega Spartaka.

Nemški prvak se je z ruskim klubom dogovoril za posojo do konca sezone, po njej pa bo imel Bayern možnost, da branilca odkupi za deset milijonov evrov.

Pri Bayernu se trenutno ubadajo s številnimi poškodbami svojih osrednjih branilcev, saj ne morejo računati na Jeromea Boatenga, Mehdija Benatio in Javija Martineza. Vodstvo kluba je zato ukrepalo in si zagotovile usluge Tascija, ki ima izkušnje z igranjem v nemškem prvenstvu, saj je med letoma 2006 in 2013 igral za Stuttgart.

De Jong podpisal za Los Angeles

Nizozemski reprezentant Nigel de Jong je zapustil Milan in se pridružil ameriškemu Los Angeles Galaxyju, s katerim je sklenil enoletno pogodbo.

31-letni Nizozemec se bo prvič preizkusil v Združenih državah Amerike, pred tem je igral na Nizozemskem (Ajax), v Nemčiji (Hamburg), Angliji (Manchester City) in nazadnje v Italiji, kjer je za Milan v tej sezoni odigral le šest tekem.

Quagliarella se je vrnil k Sampdorii

Italijanski napadalec Fabio Quagliarella se je po devetih letih znova pridružil Sampdorii, kjer bo do konca sezone igral kot posojen član Torina.

33-letni veteran je član Torina od leta 2014, v tej sezoni je igral na osemnajstih tekmah in dosegel pet golov. Pri Sampdorii so ga sprejeli z odprtimi rokami, saj bo zapolnil vrzel v napadalni liniji, ki je nastala z odhodom Italijana Ederja k Interju.