Nogometna tržnica: Falcao novi član Manchester Uniteda, Welbeck v Arsenal

Manchester United je v zgodnjih torkovih urah zaključil prestop Radamela Falcaa, Danny Welbeck bo igral za Arsenal.

Objavljeno
02. september 2014 10.05
FBL-ENG-PR-MANUTD-FRA-LIGUE1-MONACO-FALCAO-FILES
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Manchester - Pri Manchester Unitedu so včerajšnji zadnji dan prestopnega roka uspešno dokončali prestop napadalca Radamela Falcaa, ki bo do konca sezone igral kot posojen igralec Monaca.

Oba kluba sta se v dopoldanskih urah dogovorila za enoletno posojo, nato je sledil prihod Kolumbijca v Manchester, kjer pa se je preostanek prestopa nekoliko zavlekel, saj so pri Unitedu svojo novo okrepitev naznanili šele danes okoli pol tretje ure po slovenskem času.

United bo za posojo plačal približno 7,5 milijona evrov, če pa zravn prištejemo še nogometaševo plačo, pa bodo rdeči vragi odšteli 20,2 milijona evrov.

»Manchester United je največji klub na svetu in v moštvu so odločeni, da se vrnejo na sam vrh. Veselim se sodelovanja z Louisom van Gaalom,« je povedal Kolumbijec.

Rdeči vragi so včeraj naznanili tudi podpis pogodbe z nizozemskim vezistom Daleyem Blindom, v poletnem prestopnem roku pa so za skupno šest okrepitev plačali približno 189 milijonov evrov.

Welbeck v Arsenal

Pri Manchester Unitedu včeraj niso poskrbeli le za prihod napadalca, temveč so enega tudi prodali. Rdeči vragi so se z Arsenalom dogovorili za prestop angleškega reprezentanta Dannyja Welbecka, za katerega so Londončani plačali 20 milijonov evrov.

23-letni Welbeck je otrok Uniteda, za katerega je od leta 2008 odigral 142 tekem in dosegel 29 golov, za angleško reprezentanco pa je nastopil na 25 tekmah.

Negredo okrepil Valencio

Valencia bo do konca sezone lahko računala na 29-letnega španskega napadalca Alvara Negreda, ki bo igral kot posojen igralec Manchester Cityja.

Negredo se je sinjemodrim pridružil leta 2013 iz Seville in je v pretekli sezoni dosegel 23 golov, kar pa ni bilo dovolj za vpoklic v špansko reprezentanco.

Pri Manchester Cityju imajo po njegovem odhodu na voljo le tri napadalce, Argentinca Sergia Agüera, reprezentanta Bosne in Hercegovine Edina Džeka ter Črnogorca Stevana Jovetića.

Milan močnejši za Bonaventuro in Van Ginkla

Zadnji dan prestopnega roka so bili aktivni tudi pri Milanu, ki so pripeljali dva igralca. Z londonskim Chelseajem so se dogovorili za enoletno posojo nizozemskega vezista Marca van Ginkla, po spodletelem prestopu Francoza Jonathana Biabianyja iz Parme pa so se odločili za nakup italijanskega vezista Giacoma Bonaventure, za katerega so Atalanti plačali sedem milijonov evrov.

»Jonathana smo si želo želeli. Z njim smo se vse dogovorili, toda nato smo naleteli na težave pri pogovorih s Parmo. Ker je prestop propadel, smo morali na hitro poiskati novega igralca, odločili smo se za Bonaventuro. On je odličen igralec in človek na mestu. Po podpisu petletne pogodbe se je začel jokati,« je dejal podpredsednik Milana Adriano Galliani.

Mane za rekordno vsoto iz Salzburga

Senegalski nogometaš Sadio Mane je po dveh letih zapustil Salzburg in se pridružil Southamptonu, s katerim je podpisal štiriletno pogodbo.

Salzburžani so zanj prejeli 15 milijonov evrov odškodnine, kar je najdražji prestop v zgodovini avstrijskega nogometa. Tudi prejšnji rekord je bil v lasti Salzburga, ki je leta 2010 prodal Marca Janka v Twente za ,6 5 milijona evrov.