Nogometna tržnica: Fenerbahče pripeljal Nanija

Portugalski reprezentant Luis Nani je iz Manchester Uniteda prestopil k Fenerbahčeju, s katerim je podpisal triletno pogodbo.

Objavljeno
06. julij 2015 16.22
uho*Maribor - Sporting
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Istanbul - Turški klub Fenerbahče je danes dokončal prestop portugalskega reprezentanta Luisa Nanija, s katerim je sklenil triletno pogodbo. Njegov nekdanji klub Manchester United je prejel šest milijonov evrov odškodnine.

Nani je za »Rdeče vrage« igral od leta 2007 in z njimi osvojil štiri naslove angleškega prvaka in en naslov evropskega prvaka.

V pretekli sezoni je bil posojen Sportingu, za katerega na 27 prvenstvenih tekmah dosegel 7 golov, v ligi prvakov pa je igral na petih tekmah skupinskega dela in zabil štiri gole, med drugim tudi dvakrat slovenskemu prvaku Mariboru.

Fenerbahče je v pretekli sezoni turškega prvenstva osvojil drugo mesto, s čimer si je zagotovil nastop v tretjem kolu kvalifikacij lige prvakov.

Capoue iz Tottenhama v Watford

Watford - Novopečeni član angleške elite Watford se je okrepil s francoskim vezistom Etiennom Capouejem, za katerega je Tottenhamu plačal približno osem milijonov evrov, kar je najvišji znesek v zgodovini tega kluba.

26-letni Francoz je bil v Tottenham pripeljan leta 2013 iz Toulousa, za Londončane pa je na 36 tekmah dosegel dva gola.

Capoue je občasni francoski reprezentant, za »Galske peteline« je debitiral leta 2012 proti Urugvaju in na skupno sedmih tekmah dosegel en gol.