Nogometna tržnica: Genoa odkupila Kranjca

Italijanska Genoa je od Cesene odkupila preostali 50-odstotni delež pogodbe slovenskega branilca Luke Krajnca. Payet v West Ham.

Objavljeno
26. junij 2015 15.21
M. Ž., G. L., Delo.si
M. Ž., G. L., Delo.si

Genova - Slovenski branilec Luka Kranjc je postal polnopravni član italijanske Genoe, ki je od od Cesene odkupila preostali 50-odstotni delež njegove pogodbe.

20-letni Kranjc se je leta 2011 pridružil Genoi, kjer pa ni dobil veliko priložnosti. Tako je od leta 2013 igral za Ceseno, ki se je z Genoo dogovorila za polovično lastništvo.

Sedaj je v Italiji prišlo do spremembe in polovična lastništva ne bodo več dovoljena, zato je Genoa odkupila preostanek Kranjčeve pogodbe.

Luka Kranjc je za Ceseno v pretekli sezoni odigral 23 tekem in prispeval eno podajo, s klubom pa je končal na 19. mestu državnega prvenstva in se preselil v drugoligaško tekmovanje.

Payet v West Ham

Angleški »evroligaš« West Ham United se je pred začetkom sezone okrepil s francoskim vezistom Diimitrijem Payetom, ki se v vzhodni del Londona seli iz francoskega Marseilla. S kovači je podpisal petletno pogodbo.

Po poročanju otoških medijev so angleški predstavniki v evropski ligi za odličnega podajalca plačali kar 15 milijonov evrov.

V moštvu Slavena Bilića se bo občasni francoski reprezentant pridružil še dvema novincema v poletnem prestopnem roku. Na Upton Park sta se preselila tudi Španec Pedro Obiang in irski vratar Darren Randolph.

Gonzalez znova k River Plateu

34-letni argentinski vezist Lucho Gonzalez se je po desetih letih vrnil v domači klub River Plate.

Argentinec je svojo kariero začel leta 1998 pri Huracanu in štiri leta kasneje prestopil k River Plateu, za katerega je igral do leta 2005. Iz argentinskega kluba je odšel v Evropo in tam igral za Porto (2005-09, 09-12) in Marseille (12-14), zadnji dve leti pa je bil član katarskega Al Rayyan.

Gonzalez je v svoji karieri odigral 47 reprezentančnih tekem in z Argentino leta 2004 v Atenah osvojil naslov olimpijskega prvaka.