Nogometna tržnica: Godin podaljšal z Atleticom, Pepe ostaja pri Realu

Branilec Atletica Madrida Diego Godin je podaljšal sodelovanje s klubom do 2019. Federico Fazio tik pred selitvijo v WBA.

Objavljeno
21. avgust 2015 13.44
Posodobljeno
21. avgust 2015 14.11
A. G., M. Ž., Delo.si
A. G., M. Ž., Delo.si

Madrid - Centralni branilec Atletica iz Madrida Diego Godin je s klubom podpisal pogodbo, ki ga veže do 2019. Eden najbolj konstantnih členov v ekipi je v svojem času pri Atleticu osvojil špansko prvenstvo, evropsko ligo, kraljevi pokal ter španski in evropski superpokal.

Urugvajec je od prihoda v klub leta 2010 odigral 212 tekem in dosegel za branilca spoštljivih 18 zadetkov. V klubu so navdušeni in so po podaljšanju zapisali: »Diego Godin je z leti pri nas postal steber ekipe in s svojimi predstavami si je letošnje poletje nabral veliko zanimanja drugih klubom. Kljub temu je vedno izrazil stališče, da si želi ostati pri Atleticu - tu je idol navijačev, vodja na igrišču in osrednja figura uspehov našega kluba.«

Fazio tik pred vrati West Bromwicha

Arentinski branilec Federico Fazio je tik pred presopom iz Tottenhama v West Bromwich Albion. Za prestop je kot kaže že vse dogovorjeno, saj je 28-letnik danes že na zdravniškem pregledu pri svojih bodočih delodajalcih. Spomnimo, da je Fazio lani po osvojitvi evropske lige s Sevillo prišel na Otok za 11 milijonov evrov in s Tottenhamom podpisal 4-letno pogodbo. Kljub temu, da je bil sprva v resnih načrtih Londončanov, se naposled s 14 nastopi v sezoni ni pretirano naigral.

»Federico želi biti nepogrešljiv člen v premierligaškem klubu. Je željan dokazovanja in njegova ambicioznost je tisto, kar naš klub potrebuje. V času pri Sevilli je dokazal, kako vrhunski igralec je in sedaj to pričakujemo tudi pri nas,« je zadovoljen manager West Bromwicha Tony Pulis.

Skriti zmagovalec Pedrovega prestopa

Prestop napadalca Pedra Rodrigueza iz Barcelone v Chelsea, ni razveselil zgolj trenerja modrih Joseja Mourinha in londonskih navijačev, saj ima zgodba še skritega zmagovalca. To je klub Raqui San Isidro s Tenerifov. Nogometni palček z letnim proračunom 100 000 € bo zaradi svoje vloge pri vzgoji Pedra v svojo blagajno pospravil približno 410 000 €. Ta vsota bo predsedniku kluba Jaimeju Lorenzu prišla še kako prav, saj se trenutno nahajajo v globokem dolgu 300 000 €.

Pepe podaljšal z Realom

Madridski Real je podaljšal pogodbo s svojim branilcem Pepejem. Portugalcu bi se pogodba iztekla šele ob koncu sezone 2015/16, vendar pa se je predčasno odločil za podpis nove in bo v klubu ostal najmanj do konca sezone 2016/17.

Portugalski reprezentant za Real igra od leta 2007 in je na 285 tekmah dosegel 12 golov, z njim pa je osvojil devet lovorik.