Nogometna tržnica: Herrera prva poletna okrepitev Manchester Uniteda

Manchester United se je okrepil s španskim vezistom Athletica Anderjem Herrero, za katerega je plačal 36 milijonov evrov.

Objavljeno
26. junij 2014 20.50
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Manchester - Pri Manchester Unitedu so danes naznanili prihod prve okrepitve. Gre za španskega vezista Athletica Anderja Herrero, za katerega so plačali 36 milijonov evrov.

»Rdeči vragi« so se morali za prihod 24-letnega Herrera zelo potruditi, saj ga je neuspešno snubil že prejšnji trener David Moyes, nekaj težav pa so imeli tudi tokrat. Baskovskemu klubu so namreč za prestop ponudili 36 milijonov evrov, kar pa so pri Athleticu danes uradno zavrnili, saj bi morali nekaj odškodnine plačati tudi Zaragozi, iz katerega se jim je Herrera pridružil leta 2011, zdaj pa je igralec sam poravnal del odškonine za prestop k Manchester Unitedu.

»S pridružitvijo Manchester Unitedu so se mi izpolnile sanje. Na Old Traffordu sem že igral v okviru evropske lige in to je bil vrhunec moje kariere. Unitedu sem se pridružil, da jim pomagam uresničiti zastavljene cilje. Komaj čakam, da bom odigral prvo tekmo v slovitem rdečem dresu. Nikoli ne bom pozabil na Athletic, rad bi se zahvalil navijačem in zaposlenim za vso podporo, svojim nekdanjim soigralcem pa želim vse dobro v prihodnosti,« je povedal Herrera, ki je podpisal štiriletno pogodbo.

Pri Manchester Unitedu si po izjemno slabi in sedmemu mestu v angleškem prvenstvu sezoni obetajo veliko. Za novega trenerja so imenovali Nizozemca Louisa van Gaala, ki v teh dneh vodi nizozemsko reprezentanco na svetovnem prvenstvu, poleg tega pa morajo zakrpati luknji v obrambi, ki sta nastali po odhodu veteranov Nemanje Vidića in Ria Ferdinanda.