Nogometna tržnica: Ibrahimović potrdil, da se seli k Unitedu, Umtiti se bo pridružil Barceloni

Švedski napadalec Zlatan Ibrahimović bo kariero nadaljeval na Otoku pri Unitedu. Barcelona bo kupila Samuela Umtitija.

Objavljeno
30. junij 2016 17.22
Posodobljeno
30. junij 2016 17.33
SOCCER-FRANCE/
M. Ž.
M. Ž.

Manchester - Švedski napadalec Zlatan Ibrahimović je danes na družbenih omrežjih sporočil novico, da bo kariero nadaljeval pri angleškem Manchester Unitedu.

Mediji so Ibrahimovića dolgo časa povezovali z rdečimi vragi, vendar pa Šved, ki je napovedal odhod iz Paris Saint-Germaina, ni želel razkriti svojih načrtov. Do danes.

»Čas je, da svet izve. Moja naslednja postaja je Manchester United,« je kratko in jedrnato zapisal nekdanji švedski reprezentant.

34-letni Ibrahimović bo prvič v karieri nastopil v angleškem prvenstvu. Pred tem je igral za Malmö, Ajax, Juventus, Inter, Barcelono, Milan in nazadnje za PSG, v svoji bogati karieri pa je osvojil 30 lovorik.

Angleški mediji poročajo, da bo Zlatan Ibrahimović v petek podpisal pogodbo z Unitedom in postal druga okrepitev novega trenerja Joseja Mourinha, s katerim sta sodelovala že pri Interju.

Umtiti bo okrepil Barcelono, Neymar ostaja

Predsednik Barcelone Josep Maria Bartomeu je na novinarski konferenci oznanil, da se je klub z Lyonom dogovoril za prestop branilca Samuela Umtitija.

Katalonci bodo za francoskega reprezentančnega branilca plačali 25 milijonov evrov, Umtiti pa bo zdravniški pregled in podpis pogodbe opravil po koncu evropskega prvenstva.

»Trenutno je s francosko ekipo, na katero je povsem osredotočen. Ko bo konec turnirja, bo prišel, opravil preglede in podpisal pogodbo,« je pojasnil Bartomeu.

Prvi mož katalonskega kluba je obenem dejal, da bo njihov dres še naprej nosil Brazilec Neymar: »Neymar se tukaj počuti dobro in bi želel še naprej ostati med nami. V naslednjih nekaj dneh bomo uspešno končali postopek, s katerim bomo podaljšali veljavnost pogodbe,« je še povedal predsednik Barcelone.

Puel bo vodil Southampton

Angleški prvoligaš Southampton je predstavil novega trenerja, to je Francoz Claude Puel, ki je podpisal triletno pogodbo.

54-letni Puel je doslej deloval v Franciji in vodil Monaco, Lille, Nyon in Nico, zdaj pa se je odločil za selitev k Southamptonu, kjer je nasledil Nizozemca Ronalda Koemana, ki je odšel k Evertonu.