Nogometna tržnica: Immobile se je vrnil v domovino

Argentinski reprezentant Javier Mascherano, ki je član Barcelone že od leta 2010, je pogodbo podaljšal še za tri leta.

Objavljeno
28. julij 2016 00.16
reut*Borussia Arsenal
J. P.
J. P.

Rio - Italijanski nogometni reprezentant Ciro Immobile si bo v prihodnji sezoni kruh spet služil v domovini, tokrat pri Laziu, ki mu je obljubil petletno zvestobo. Doslej je bil 26-letni napadalec, ki je danes že opravil zdravniški pregled pri novem delodajalcu, član Seville, a je v tem koledarskem letu kot posojen igralec nosil majico Torina. Odškodnina zanj je znašala 8,5 milijona evrov, španski kolektiv pa utegne zaslužiti še dodaten milijon v primeru uvrstitve Lazia v ligo prvakov.

Mascherano ostaja Barcelonin

Barcelona - Obrambno usmerjeni zvezni igralec argentinske izbrane vrste Javier Mascherano ostaja član španskega prvaka Barcelone vsaj še do leta 2019, ko bo majico katalonskega giganta nosil že skoraj celo desetletje. »S Javierjem smo še nekoliko dodelali pogodbo in ga prepričali, da bo na štadionu Camp Nou ostal vsaj še tri leta,« so sporočili iz kluba. Prekaljeni 32-letnik, ki je z Barcelono od leta 2010 osvojil že šestnajst lovorik, je imel sicer na mizi tudi mamljivo Juventusovo ponudbo, a jo je zavrnil.

Čop spet posojen v Španijo, tokrat v Gijon

Gijon - Hrvaški napadalec Duje Čop bo še eno sezono kot posojen igralec nastopal v Španiji. Potem ko ga je v minuli sezoni član »serie A« Cagliari posodil Malagi, za katero je v 31 dvobojih prispeval sedem zadetkov, a klub ni odkupil njegove klavzule za približno 3,5 milijona evrov, se bo v prihajajoči sezoni brusil pri Gijonu, ki je za las zadržal prvoligaški status.