Nogometna tržnica: Vermaelen iz Arsenala v United?

Nekdanji angleški nogometni selektor Steve McLaren bo še eno sezono sedel na klopi drugoligaša Derbyja Countyja.

Objavljeno
07. avgust 2014 16.07
FBL-ENG-PR-ITA-CHI-QPR-JUVENTUS-ISLA-FILES
J. P., Š. Ro., Delo.si
J. P., Š. Ro., Delo.si

London - Potem ko je novopečeni angleški nogometni prvoligaš Queens Park Rangers v svoje vrste iz Cardiffa zvabil 22-letnega zveznega igralca Jordona Mutcha, ima trener Harry Redknapp na voljo še eno novo orožje. Iz italijanskega šampiona Juventusa se namreč kot posojeni igralec na Otok seli tudi Čilenec Mauricio Isla. Šestindvajsetletni branilec, nekdanji soigralec slovenskega reprezentančnega vratarja Samirja Handanovića pri Udineseju, je novemu delodajalcu obljubil enoletno zvestobo. Isla je bil sicer tudi standardni člen prve enajsterice Čila na nedavnem mundialu v Braziliji, sicer pa je v 51 dvobojih v majici z državnim grbom prispeval dva gola.

Nekdanji angleški selektor Steve McLaren pa je podaljšal pogodbo z dosedanjim klubom, drugoligašem Derbyjem Countyjem, še za prihodnja tri leta. McLaren je v minuli sezoni moštvo pripeljal pred prvoligaška vrata, a so njegovi fantje pokleknili v odločilnem dvoboju s QPR, ki ga je vodil lani. Triinpetdesetletni strokovnjak je selektorski stolček grel v letih 2006 in 2007, a je pristal na cesti, ker Anglije ni popeljal na evropsko prvenstvo leta 2008.

Vermaelen v Manchester United?

Trener Arsenala Arsene Wenger je priznal, da se Manchester United zanima za prestop Thomasa Vermaelna iz vrst topničarjev. Branilec sicer ni prva Wengerjeva izbira, vseeno pa je dejal, da bi raje videl, da se preseli kam v tujino.

Wenger je še povedal, da so za Belgijca prejeli številne ponudbe, kako visoke so, pa ni želel razkriti. Vermaelen je v prejšnji sezoni v vseh tekmovanjih zbral le 21 nastopov, le 14 v angleškem prvenstvu, zato je več ali manj jasno, da bo zapustil londonski klub.

»Če se mu ponudi zanimiva priložnost, mu ne bomo stali nasproti. Če bo možno, ga bomo prodali kam v tujino. Ne želim govoriti o tem, koliko ponudb imamo, so pa med njimi tudi tuji klubi,« je povedal Wenger.