Nogometna tržnica: Kalou in Bosingwa zapuščata Chelsea, Seedorf v Brazilijo

Po Didierju Drogbaju bosta Chelsea zapustila še Salomon Kalou in Jose Bosingwa, Clarence Seedorf se seli v Rio de Janeiro.

Objavljeno
01. julij 2012 13.01
Posodobljeno
01. julij 2012 13.30
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

London/Rio de Janeiro - V senci dogajanja evropskega nogometnega prvenstva, kjer bo danes odigran veliki finale med Italijo in Španijo, je pestro tudi na nogometni tržnici.

Novi evropski prvak Chelsea je že pričel z intenzivnim sestavljanjem moštva za novo sezono. Danes so tako sporočili, da ne bodo podaljšali pogodb z napadalcem Salomon Kaloujem in Josejem Bosingwom, ki bosta tako morala zapustiti Stamford Bridge.

Kalou je v London prišel leta 2006 in odigral tudi pomembno vlogo pri pohodu temno modrih na prvi lovoriko v prestižni ligi prvakov, medtem ko se je Portugalec Bosingwa Chelseaju pridružil leta 2008. Že takoj po koncu evropske sezone je Londončane zapustil tudi »bavarski« junak Didier Drogba, ki se je preselil k ekipi Shenhua iz Šanghaja.

Prav danes se je oglasil trener kitajskega moštva Sergio Batista in Drogbaja pozval, naj čim hitreje pride v Šanghaj. 34-letni napadalec pa zagotovo ne bo zaigral pred 14. julijem, ko je na sporedu derbi proti moštvo Bejing Guoan, ki je v soboto v svoje vrste zvabilo Frederica Kanouteja.

»Vsekakor si želim, da bi se Drogba ekipi priključil čim hitreje. Vodstvo kluba mi je zagotovilo, da mora biti tu najkasneje 13. julija,« je dejal Batista.

Seedorf po desetih letih v Milanu odhaja v Brazilijo

Še bolj drastično pa so se prenove ekipe lotili pri AC Milanu, saj so moštvo zapustila številna zveneča imena, ki pa so bila dolga leta člani rdeče-črnih. Med njimi je tudi izkušeni nizozemski vezist Clarence Seedorf, ki bo kariero nadaljeval pri brazilskem prvoligašu Botafogu iz Rio de Janeira.

36-letni Nizozemec je podpisal pogodbo do leta 2014. »Seedorf ne prihaja k nam le na obisk! On pri nas išče nove izzive,« je ob tem dejal predsednik Botafoga Mauricio Assuncao.

Seedorf je kar deset let branil barve rossonerov in je tudi edini nogometaš na svetu, ki je s tremi različnimi klubi (Ajax Amsterdam, Real Madrid in Milan) štirikrat (1995, 1998, 2003, 2007) osvojil prestižno ligo prvakov.