Nogometna tržnica: Navas podpisal z Realom, Lopez noče oditi

Vratar Diego Lopez naj bi v naslednjih dneh zapustil Madrid, kamor je že prispel Kostaričan Keylor Navas.

Objavljeno
03. avgust 2014 13.22
SOCCER-WORLD/M55-ARG-SUI
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Madrid - Čeprav je madridski Real v letošnjem prestopnem roku z Jamesom Rodriguezom že poskrbel za rekorden prestop, nakupovalnega stresa še ni konec. Vodstvo kluba se zdaj ukvarja predvsem s prodajo vratarja Diega Lopeza, toda Španec ne želi oditi.

Real mu je namreč obljubil, da bo dobil izplačilo za dve od treh preostalih let, ki ga po pogodbi še vežejo na klub. Tako naj bi prejel približno 7 milijonov evrov, toda vodstvo kluba je očitno snedlo obljubo in mu ponudilo le, da klub zapusti kot prosti igralec.

Lopeza sicer že pričakujejo v Monacu, kjer naj bi ga čakalo mesto prvega vratarja. A se zapleta tudi pri dogovorih s francoskim prvoligašem. Španec menda ne želi sprejeti nekaterih pogojev v individualni pogodbi, ki so mu jih postavili v Monacu. 

Navas podpisal za šest let

Medtem so evropski prvaki že sporočili, da bo v vratih zdaj stal Kostaričan Keylor Navas, ki je navdušil s predstavami na SP v Braziliji. Zdaj že nekdanji član Levanteja je podpisal pogodbo za šest let, po pisanju športnega časnika Marca pa sta se kluba dogovorila za odškodnino v višini 10 milijonov evrov. Navas se bo za mesto prvega vratarja potegoval s 33-letnim Ikerjem Casillasom.

Koliko bo dal PSG za Di Mario?

V Realu pa sicer nestrpno čakajo tudi končno ponudbo Paris St. Germaina za argentinskega zvezdnika Angela di Mario. Slednji se bo moral od »belega baleta« posloviti po prihodu Rodrigueza, cena, ki jo držijo Madridčani pa je vrtoglava: 75 milijonov €.

PSG je sicer pripravljen veliko odšteti za Argentinca, toda še prej mora ugotoviti, kako zaobiti pravila finančnega »fair-playa«. Francozi so za zdaj ponudili 10 milijonov za zgolj posojo Di Marie, dokončni prestop pa bi izvedli naslednje leto. A Španci na to niso pristali.

Se je pa menda Di Maria že sestal z vodstvom francoskega kluba in se z njim že dogovoril o osebnih pogojih. Kot poroča Marca, se v Madrid ne želi več vrniti.

Martinez bo ostal v Portu

Kolumbijski napadalec v dresu portugalskega nogometnega velikana Porta Jackson Martinez je podaljšal pogodbo s tem klubom do leta 2017. Za kolumbijskega reprezentanta so se zanimali številni klubi, z novo pogodbo pa bodo zanj morali odšteti vsaj 35 milijonov evrov. Martinez je član Porta od leta 2012, v tem času pa je na 60 tekmah zadel 45-krat.

Ferreyra iz nemirne Ukrajine

Argentinski nogometaš Facundo Ferreyra je okrepil angleškega prvoligaša Newcastle United. Napadalec se je za odhod iz ukrajinskega prvaka Šahtarja iz Donjecka odločil zaradi krize, ki pesti to državo. Pri Newcastlu bo 23-letnik igral kot posojen nogometaš.

Ferreyra ni edini nogometaš moštva iz Donjecka, ki je zavrnil igranje v Ukrajini. Preostala peterica so Brazilci, med njimi tudi zvezdnik tega klub Douglas Costa. Povratek v Ukrajino so odklonili tudi štirje Argentinci, ki si kruh služijo pri Metalistu iz Harkova.

Švicar Behrami v Hamburg

Švicarski nogometni reprezentant Valon Behrami je novi član nemškega prvoligaša Hamburgerja SV. Vezni igralec je z nemško ekipo, ki se je lani komaj obdržala v elitni domači konkurenci, podpisal triletno pogodbo, njegov zdaj že nekdanji klub Napoli pa bo prejel 3,5 milijona evrov odškodnine. Behrami je v soboto že treniral z novimi soigralci na pripravah v Avstriji.

»Valon je koristen igralec. Verjamem, da nam lahko pomaga stabilizirati ekipo. Do zdaj se je izkazal povsod, kjer je igral, «je Švicarja pohvali izvršni direktor Hamburgerja, Dietmar Beiersdorfer.