Nogometna tržnica: Luis bo prestopil k Chelseaju, Arsenal dobil zeleno luč za nakup Khedire

Brazilski branilec Filipe Luis se iz Atletica seli k Chelseaju, Nemec Sami Khedira je tik pred prestopom k Arsenalu.

Objavljeno
16. julij 2014 08.16
Posodobljeno
16. julij 2014 08.36
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Madrid - Španski prvak Atletico je sporočil, da se je z londonskim Chelseajem dogovoril za prestop branilca Filipeja Luisa.

Pri Atleticu niso razkrili podrobnosti prestopa - Marca poroča, da so Londončani plačali 20 milijonov evrov - na svoji uradni strani so zgolj zapisali, da mora Luis le še uskladiti osebne pogoje prestopa in opraviti zdravniški pregled, nato pa bo tudi uradno postal član Chelseaja.

28-letni Luis je za Madridčane igral od leta 2010 in v pretekli sezoni igral na 32 tekmah državnega prvenstva, klubu pa je pomagal do uvrstitve v finale lige prvakov, kjer je Atletico moral priznati premoč mestnemu tekmecu Madridu.

Filipe Luis bo pri Chelseaju nadomestil levega bočnega branilca Ashleyja Cola, ki je prestopil k Romi, postal pa bo eden izmed treh nogometašev londonskega kluba, ki so v pretekli sezoni igrali za Atletico (Thibaut Courtois, Diego Costa, Filipe Luis).

Tello postal član Porta

Porto bo v prihodnjih dveh sezonah lahko računal na 23-letnega napadalca Christiana Tella, ki bo igral kot posojen nogometaš Barcelone.

Portugalski klub je z igralcem podpisal dvoletno pogodbo z možnostjo odkupa, Katalonci pa bodo za posojo prejeli dva milijona evrov.

Christian Tello je v pretekli sezoni igral na 22 prvenstvenih tekmah ter vknjižil gol in dve podaji.

Inter pripeljal M'Vilo

Italijanski prvoligaš Inter bo v prihodnji sezoni močnejši za francoskega vezista Yanna M'Villo, ki bo igral kot posojen nogometaš Rubina iz Kazana.

24-letni M'Villa je svojo profesionalno kariero začel leta 2009 pri Rennesu, iz katerega je lani za približno 12 milijonov evrov prestopil k Rubinu.

Francoz je v pretekli sezoni ruskega prvenstva nastopil na devetnajstih tekmah, s svojim klubom pa je nastopal tudi v evropski ligi in lanskega septembra gostoval v Mariboru. Yann M'Villa je vknjižil tudi 22 nastopov za francosko reprezentanco in je pravkar odslužil 16-mesečno kazen zaradi neodobrenega ponočevanja v času gostovanja reprezentance do 21 let na Norveškem.

Milansko moštvo, za katerega brani slovenski reprezentančni vratar Samir Handanović, je v tem prestopnem roku pripeljalo še dva druga igralca, srbskega branilca Nemanjo Vidića (Manchester United) in brazilskega bočnega branilca Doda (Roma).

Arsenal korak bližje Khediri

Londonski Arsenal se je z Realom dogovoril za prestop nemškega reprezentanta Samija Khedire. Topničarji bodo španskemu klubu plačali 25 milijonov evrov odškodnine, še prej pa potrebujejo nogometaševo privoljenje.

27-letni Nemec za Real igra od leta 2010, zdaj pa so se mu Madridčani pripravljeni odreči. V kolikor bo Khedira zapustil svoje trenutno moštvo, bo v Londonu združil moči z nekdanjim soigralcem pri Realu Mesutom Özilom, ki se je Arsenalu pridružil lani.

Real kupil Navasa

Po poročanju španskih medijev naj bi madridski Real kupil vratarja Levanteja Keylorja Navasa, pri katerem so aktivirali odkupno klavzulo v višini 10 milijonov evrov.

27-letni kostariški vratar se je izkazal na letošnjem svetovnem prvenstvu in je svoji reprezentanci pomagal do četrtfinala, kjer so bili boljši Nizozemci.

Ba se seli v Turčijo

Napadalec Chelseaja Demba Ba bo svojo kariero nadaljeval v Turčiji, saj je Bešiktaš potrdil, da se dogovarja za njegov prestop.

29-letni senegalski nogometaš je danes že pristal v Istanbulu, kjer ga čaka zdravniški pregled, nato pa bo podpisal pogodbo z novimi delodajalci, ki bodo Chelseaju plačali približno 10 milijonov evrov odškodnine.