Nogometna tržnica: Manchester United močnejši za Romera

Argentinski vratar Sergio Romero je z Manchester Unitedom podpisal triletno pogodbo.

Objavljeno
27. julij 2015 08.14
Posodobljeno
27. julij 2015 08.31
SOCCER-WORLD/M62-NED-ARG
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Manchester - Pri Manchester Unitedu so poskrbeli za peto poletno okrepitev. V svoje vrste so pripeljali argentinskega vratarja Sergia Romera, ki je sklenil triletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno sezono.

28-letni argentinski reprezentant se je na Old Trafford preselil brez odškodnine, potem ko mu je potekla pogodba pri Sampdorii. Romero je v svoji karieri igral še za Monaco, Racing in AZ, pri katerem ga je treniral sedanji prvi trener Uniteda Louis van Gaal.

»Gre za zelo nadarjenega vratarja. V času mojega delovanja pri AZ-ju je bil še mlad vratar in vesel sem, da se je pridružil Manchester Unitedu. Za njim je fantastičen nastop na svetovnem prvenstvu, na katerega pa bom moral sam hitro pozabiti (Argentina je v polfinalu tekmovanja izločila Nizozemsko, pri čemer je Romero ubranil dve enajstmetrovki, op. p.). Veselim se, da bova ponovno sodelovala,« je povedal Van Gaal.

Sergio Romero bo pri Manchester Unitedu nadomestil Španca Victorja Valdesa, na katerega pri rdečih vragih ne računajo več, medtem ko v klubu vsaj za zdaj ostaja prvi vratar David De Gea, ki je velika želja madridskega Reala.

Pred Romerom so Manchester United okrepili še Memphis Depay, Matteo Darmian, Morgan Schneiderlin in Bastian Schweinsteiger.